Inter heropent titelrace

Maarten Vandenabeele

Dankzij aartsrivaal en stadsgenoot Inter staat AC Milan alweer mee aan de leiding in de Serie A. De Rossoneri wonnen zelf met het kleinste verschil van Chievo, terwijl de blauwzwarte buren in Turijn gingen winnen met 0-1 van leider Juventus.

Julio Ricardo Cruz was de matchwinnaar in Juventus - Inter. In de 24e minuut kopte hij het enige doelpunt voorbij Buffon. Even daarvoor had Emerson de lat getroffen voor de thuisploeg. Na de achterstand probeerde Juve voortdurend maar niemand geraakte voorbij Toldo.

AC Milan behaalde een zuinige overwinning op Chievo. Seedorf scoorde in de 64e minuut en dat was voldoende voor de zege en de opnieuw gedeelde koppositie in de stand.

Sampdoria blijft vierde in de stand na een 1-1 gelijkspel in Parma. Eeen knap resultaat voor de Gialloblu maar in de stand schieten ze er niets mee op. De Blucerchiati kwamen in de 35e minuut op voorsprong via Gasbarroni maar 4 minuten later was Gilardino er al met het antwoord: hij kopte onhoudbaar voorbij Antonioli, 1-1. Daar bleef het bij.

Udinese raakte thuis niet verder dan 1-1 tegen Livorno. Mauri scoorde al na 8 minuten maar de thuisploeg teerde te veel op die voorsprong en kreeg het deksel op de neus toen Lucarelli op 4 minuten van het einde de verdiende gelijkmaker scoorde: 1-1.

In een uiterst genietbare partij speelden Palermo en Brescia 3-3 gelijk. Terlizzi zette de Sicilianen al na 13 minuten op 1-1, maar via Wome en Di Biagio, op strafschop, zette Brescia snele orde op zaken. Net zoals vorige speeldag moest Di Biagio zijn penalty overnemen maar dat was dus opnieuw geen probleem. In de 26e minuut moesten de bezoekers hun voorsprong verdedigen met 10: Dallamano maakte een 'laatste man-overtreding' op Brienza en mocht inpakken. Toch gingen beide ploegen nog met een gelijke stand rusten, want Toni zette een starfschop om in de 39e minuut, na een fout van Domizzi op de grote spits. Halfweg de tweede helft mocht ook eerste doelpuntenmaker Terlizzi onder de douche met rood, waarna Toni en Caracciolo nog elk éénmaal raak troffen: 3-3.

Lazio ging op de valreep met een punt lopen in Cagliari. Esposito bracht de Rossoblu 1-0 voor in de 70e minuut maar in de extra-tijd bezorgde Siviglia zijn ploeg alsnog een puntendeling met een rake kopbal.

Stadsgenoot AS Roma zakt verder weg in de stand na 0-2 verlies tegen Siena. In de eerste helft raakten Chivu en Panucci het kader, maar na de pauze vonden Chiesa en Maccarone (foto) wel de weg naar de netten. Totti werd in de 64e minuut van het veld gestuurd.

Fiorentina liet een belangrijke driepunter door de vingers glippen in de thuiswedstrijd tegen Messina. Een kopbal van Dainelli leek de Viola de volle buit te bezorgen maar in de 95e minuut dompelde Di napoli de thuisaanhang in rouw: 1-1.

Lecce - Bologna werd 1-1. Op het doelpunt van Giacomazzi antwoordde Bellucci. In Reggina - Atalanta bleef het 0-0.