Speeldag: Testmatchen
Stadion: Stadio Ennio Tardini
Parma met 1 been in Serie B
Maarten Vandenabeele

In de heenwedstrijd van de dubbele testwedstrijd om het behoud in de Serie A heeft Parma in eigen Tardini een slechte zaak gedaan. Bologna kwam winnen met 0-1.

Parma moest het zonder een resem geschorsten doen, waaronder grote vedette Gilardino. Ruopolo werd zo de enige spits bij de Gialloblu. In de 17e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong: Nastase zette voor en Tare (foto, rechts) kopte voorbij doelman Frey. De 0-1 bleef tot aan de rust op het bord en was een beloning voor het overwicht van de Rossoblu.

Na de koffiepauze kwam Parma wat sterker voor de dag maar de bezoekende afweer gaf geen krimp. Als de thuisploeg dan toch aan het vijandige doel raakte, stond doelman Pagliuca pal. De partij werd steeds nerveuzer en in de toegevoegde tijd ontstond er nog een massaal conflict waarbij ook de beide trainers betrokken raakten. Nadat scheidsrechter Farina en zijn assistenten alles onder controle hadden, stuurde de ref beide trainers en reservedoelman Bucci (Par) en de al vervangen Amoroso (Bol) met rood naar de tribune.

Het tumult wijzigde niets meer aan de stand, zodat Parma nog een reusachtige opdracht te wachten staat, willen de Gialloblu de degradatie ontlopen.