Competitie: Veikkausliiga
Speeldag: Speeldag 15
TamU zet orde op zaken
Truyens Himke

Tampere United deed gisteren wat van hen verwacht werd, in een hevige wedstrijd won het met 1-3 van FF Jaro. Al in de eerste minuut klom TamU op voorsprong en gaf het te kennen voor de drie punten gekomen te zijn.

Tampere liet er geen gras over groeien, nog maar net op gang gefloten en Lehtinen plaatste de bal mooi voorbij de thuisgoalie. 0-1 en Tampere zat op rozen, zelfs iets te hard, want een klein kwartier later mocht Jimmy Wargh vrij op Mikko Kavén af stevenen, de spits twijfelde geen seconde en bracht de partij terug in evenwicht.
De bezoekers schoten wonder bij wonder wakker en grepen hun kans, via een staaltje van techniek bracht het nummer 14 Jarkko Wiss Tampere terug op voorsprong. Beter oplettend domineerde TamU de partij tot aan de rust, tot scoren kwamen ze niet.

En ook na de koffie veranderde het speldbeeld amper, het noodlijdende FF Jaro probeerde wel, maar stootte op een goed georganiseerd Tampere. In de 66ste minuut rook Henri Scheweleff eindelijk nog eens zijn kans, hij werkte feilloos af.

FF Jaro alweer maar eens gebroken, Tampere daarentegen klimt één plaats in het klassement en staat nog steeds twee punten achter op leider MyPa.