Nederlands voetbal toch op Belgisch scherm

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Nederlands voetbal toch op Belgisch scherm
Foto: © SC

Belgen en Nederlanders in het buitenland kunnen nu toch van het Nederlandse eredivisievoetbal genieten. Ze dreigden namelijk niets meer te zien omdat de NOS de uitzendrechten aan Talpa verloor. BVN, de publieke zender voor Vlamingen en Nederlanders in het buitenland, gaat vanaf zondag 14 augustus iedere zondag vanaf ongeveer 22.00 tot 23.00 uur de hoogtepunten uitzenden.

In het nieuwe programma ‘BVN Voetbal’ komen alle samenvattingen van de in het weekend gespeelde wedstrijden. BVN-programmaleider Pieter Landman: “Veel Nederlanders die in het buitenland wonen, hebben ons de afgelopen maanden gevraagd of zij het Nederlandse voetbal konden blijven zien, nu de rechten niet meer bij de NOS liggen. Vooral vanuit de Nederlandse Antillen en Suriname ontvingen wij veel verzoeken.”

Voorheen zond BVN iedere zondagavond Studio Sport uit. “Voor het komende seizoen moesten wij dus op zoek naar een andere oplossing. Vandaar dat wij nu zelf op zondagavond een voetbalprogramma gaan maken.”

In tegenstelling tot afgelopen jaren, moet BVN nu wel voor de beelden betalen. De zender deelde ook mee dat ze geen programma's van Talpa overnemen, wegen de commerciële inpact op hun programma's.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties