Heracles blijft Nederland verbazen

Jimmy Wouters

Heracles Almelo blijft maar verbazen. Zo won de promovendus zaterdagavond verrassend met 1-2 in sc Heerenveen.  De ploeg van Peter Bosz is nu al vier duels ongeslagen in de Eredivisie.
Gedurende de eerste helft was er slechts één team op het veld. Heerenveen domineerde de partij terwijl Heracles angstvallig verdedigde. Zo kreeg de thuisploeg met een vrije trap van Ugur Yildirim een uitstekende kans om de score te openen. Maar ook Klaas-Jan Huntelaar kreeg nog een grote kans voor rust, maar hij kon het niet afmaken. 0-0 was de ruststand en daarmee werd vooral Heerenveen tekort gedaan.

Vlak na de pauze opende Heracles Almelo totaal verrassend de score. Marc Hocher zette zich goed door en bediende Kwame Quansah, die simpel kon binnenkoppen. Quansah moest echter zes minuten na zijn goal het veld verlaten met een blessure. Heerenveen zette vervolgens door, maar het was al bij al niet echt overtuigend. In de 80ste kregen de Friezen dan loon naar werken. Heracles - speler Rob Maas ging met zijn hand naar de bal, waardoor Huntelaar vanop 11 meter kon scoren.

De partij leek vervolgens op een gelijkspel af te stevenen, maar in de toegevoegde tijd besliste Tamerus daar anders over door de 1-2 achter doelman Waterman te koppen.