Bayern kan voorsprong verder uitdiepen

Ruben Verhaeghe
| 0 reacties
Bayern kan voorsprong verder uitdiepen
Foto: © SC

Op de zevende speeldag van de Bundesliga kan Bayern München zijn voorsprong op de dichtste achtervolger uitdiepen tot vijf punten. De absolute topper van deze speeldag is dan ook de match tussen Hamburg en Bayern.

Trainer Felix Magath van Bayern zal met niet minder dan de overwinning tevreden zijn. Tussen 1979 en 1983 maakten beide ploegen onder elkaar uit wie kampioen werd. Volgens Dietmar Beiersdorfer, sportief directeur van Hamburg, is Bayern de favoriet en begint zijn ploeg als underdog aan de partij. Voor Salihamidzic wordt het een weerzien met zijn ex-ploeg. Bayern kan opnieuw rekenen op Michael Ballack, die na een drie weken durende inactiviteit weer aan de aftrap staat. Ook Roque Santa Cruz geraakt speelklaar, maar hij start niet in de basis. De statistieken spreken in het voordeel van Bayern, dat in de laatste negen matchen tegen Hamburg slechts één goal slikte (in 2001).
 
Werder Bremen en Leverkusen spelen een subtopper. Bij winst kan Leverkusen over Werder Bremen naar de derde plaats in het klassement springen. Bayer 04 Leverkusen recupereert Marko Babic na een schorsing en Jacek Krzynowek lijkt van zijn knieblessure verlost te zijn. De ploeg van Rudi Völler staat na twee opeenvolgende zeges opnieuw mentaal sterk. De thuisploeg zal er alles aan doen om de – korte – zegereeks van de rood-zwarten te stoppen. Werder Bremen moet Pasanen, Davala, Valdez en Wiese missen; Bayer moet het zonder Juan, Freier, Schneider (roodgeschorst) en Callsen-Bracker stellen.
 
FSV Mainz 05 ontvangt Borussia Dortmund. Metzelder komt terug uit blessure en start opnieuw in de basis tegen Mainz. Dortmund zou in principe makkelijk moeten winnen van FSV en kan na een mindere seizoensstart terug aanknopen met een klinkende zege.
 
Schalke 04 neemt het thuis op tegen Hannover 96. Bij de koningsblauwen ontbreekt Zlatan Bajramovic nadat hij tegen Nürnberg tegen een rode kaart aanliep. Ook Gerald Asamoah (knieproblemen) en Ebbe Sand (rugblessure) ontbreken tegen Hannover. Hannover kan bij winst opnieuw plaatsnemen in de linkerkolom.
 
Onderaan het klassement is de confrontatie tussen MSV Duisburg en Nürnberg een zespuntenmatch. Beide teams kunnen met een zege de druk wat van zich afnemen. “We zijn onze supporters een zege verschuldigd”, verklaarde trainer Norbert Meier van Duisburg in niet mis te verstane taal.
 
In de Volkswagen Arena wacht Eintracht Frankfurt een warme ontvangst. Wolfsburg incasseerde thuis in de laatste vier wedstrijden geen enkel doelpunt. Wolfsburg is dan ook de uitgesproken favoriet zaterdag. Sarpei is bij de groen-witten twijfeachtig, maar Pablo Thiam keert zeker terug in de basis. De Frankfurters verkeren bij verlies in de degradatiezone. Bij Frankfurt is Nikolov nog niet zeker van een basisplaats. Zijn plaats zal eventueel ingenomen worden door Jan Zimmermann.
 
Arminia Bielefeld en Borussia Mönchengladbach treffen elkaar eveneens zaterdag. “Wij willen agressief en aanvallend voetbal brengen en ons thuispubliek verwennen tegen Mönchengladbach”, aldus een zelfzekere Thomas Von Heesen. Fatmir Veta is de belangrijkste afwezige bij Bielefeld. Hij blijft nog minstens vier weken aan de kant. Mönchengladbach start weliswaar als favoriet aan de partij.
 
Hertha Berlijn, waar Bart Goor ooit het mooie weer maakte, moet zondag op bezoek bij FC Keulen. Bij winst kan Hertha zich in de top drie wringen, bij verlies moet de ploeg zelfs FC Keulen voorlaten.
 
VfB Stuttgart ontvangt Kaiserslautern. Silvio Meissner van Stuttgart is nog twijfelachtig. Hij kampt nog met de naweeën van een blessure die hij opliep tegen HSV. Spelmaker Mario Carevic blijft zondag aan de kant omwille van een rugblessure. De belangrijkste afwezige bij Kaiserslautern is de 31-jarige aanvaller Carsten Jancker. De spits moest woensdag tegen Mainz aan de rust gewisseld worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties