Doelpunt van Nolan volstaat

Dirk Pieters

Bolton mocht vandaag geen problemen kennen met Portsmouth. Althans dat zou de voetballogica ons vertellen. Bolton doet het momenteel uitstekend in de Premier League. Voor Portsmouth ziet het seizoen er zwaar uit. De ploeg van Perrin Alain haalde amper vijf punten uit zes duels.

Het was Bolton dat de beste start nam. Na amper vijf minuten spelen kreeg de thuisploeg al twee mooie kansen, maar schoten Van Kevin Nolan en Okocha gingen over en naast. Ook Dario Silva (Portsmouth) kreeg een kans, maar zijn kopbal ging maar net over. Vanaf dan nam Bolton het heft in handen en kwam Portsmouth er niet meer uit. Voor het halfuur kreeg Bolton wat het verdiende, Kevin Nolan bracht de thuisploeg op voorsprong na een mooi doelpunt. Hidetoshi Nakata kreeg daarna de kans om de score te verdubbelen, maar zijn schot was niet goed gericht. Bolton gaf nog weinig kansen weg en mocht verdiend gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Ook in de tweede helft bleef Bolton goed voetballen en kreeg het al snel enkele kansen. Vooral Nakata was zeer bedrijvig in de tweede helft. Portsmouth moest gaan komen, maar kon amper nog een goede kans bij elkaar voetballen. Portsmouth bracht Franck Songo'o nog in de ploeg, maar ook dat veranderde niet veel meer aan het spelbeeld. Bolton leek genoeg te hebben aan dat ene doelpunt van Kevin Nolan. Vlak voor tijd kreeg Stelios Giannakopoulos nog de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar zijn schot werd gepakt door Portsmout-doelman Jamie Ashdown.

Bolton kende weinig problemen met Portsmouth en blijft zo stijgen in het klassement. Bolton springt zo over Manchester United naar de derde plaats. Het doelpunt van Nolan zorgde opnieuw voor een overwinning van Bolton.