Voorbeschouwing vierde speeldag

Voorbeschouwing vierde speeldag
Foto: © SC

In Derde Klasse B staat dit weekend de vierde speeldag op het programma. Er staan opnieuw een paar interessante wedstrijden op het programma. Met Tongeren en Sprimont staan er twee belangrijke top vijf kandidaten tegenover elkaar. Tienen en Franc Borains proberen in respectievelijk Namen en Walhain hun maximum te behouden.
 
KSK Tongeren verloor dit seizoen reeds twee keer, dit gebeurde telkens buitenshuis. Opvallend genoeg werd er twee keer een relatief veilige voorsprong weg gegeven. Thuis werd er wel gewonnen tegen Kelmis. Sprimont CS kon zelfs nog niet winnen, de Walen werden voor het seizoen misschien wel als grootste titelkandidaat gezien. Sprimont kwam echter niet verder dan twee gelijke spelen tegen Namur en Couillet. Voor beide ploegen zijn de drie punten bijgevolg noodzakelijk morgen, verlies zou het verschil met de eerste plaats op negen punten kunnen brengen.
 
Koploper KVK Tienen staat voor de moeilijke verplaatsing naar UR Namur. De thuisploeg speelde tot nu toe drie keer gelijk. Tienen had een overtuigende seizoensstart, de 9/9 is zeker verdiend. Vorige week werd revelatie Kermt-Hasselt verslagen met 2-1. Een verplaatsing naar Wallonië is echter nooit makkelijk voor een Vlaamse ploeg, waardoor het afwachten wordt of de ploeg uit de Suikerstad zijn maximum kan behouden.
 
Kermt-Hasselt krijgt Montegnée op bezoek. De Limburgers kenden een sterke seizoensstart, met een 6/9 tegen drie top vijf kandidaten kan de ploeg uiteraard alleen maar tevreden zijn. Alleen Tienen toonde zich vorige week te sterk. Vanavond wordt het wellicht een heel ander soort wedstrijd, Montegnée zal in tegenstelling van eerdere tegenstanders niet komen om te voetballen. Afwachten of de Hasselaren ook het vechtvoetbal van Waalse tegenstanders de baas kunnen. Montegnée won vorige week op een diefje tegen Tongeren, waardoor we de Walen kunnen terug vinden in de ruime middenmoot.
 
In Limburg staat de derby op het programma tussen Bocholt VV en KESK Leopoldsburg. Beide ploegen zijn terug te vinden in het linkerrijtje van de rangschikking. Vooral voor Leopoldsburg is dit toch wel onverhoopt. De West-Limburgers werden voor het seizoen gezien als de grootste degradatiekandidaat, maar met een 6/9 staan ze mooi vijfde. Bocholt leed vorige week zijn eerste nederlaag op het veld van Franc Borains.
 
De resterende wedstrijden zijn:
 
Couillet – Olympic Charleroi
FC Doornik – Kelmis
Walhain CG – Franc Borains
Wezet – CS Verviers
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties