Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Luminus Arena
Belangrijke overwinning voor Tongeren

KSK Tongeren heeft vanmiddag een uiterst belangrijke overwinning behaald. De Limburgers wonnen met 1-0 tegen Sprimont CS. Door de overwinning schuift Tongeren op naar de subtop, Sprimont staat op een zwaar teleurstellende voorlaatste plaats.

Sprimont was slechts met één doelstelling naar Tongeren afgezakt: geen doelpunt binnen krijgen. Dit resulteerde voor rust in een gezapige wedstrijd. Sprimont deed geen enkele inspanning aanvallend iets bij te brengen, Tongeren speelde duidelijk met de daver op het lijf na de nederlaag van vorige week. Voor rust konden we slechts één kans optekenen: Origi werd goed vrijgespeeld, maar de aanvaller had teveel tijd nodig waardoor de hoek te scherp was. Zijn schot ging dan ook in het zijnet.

Na rust was er meer te beleven, de bezoekers kwamen voor het eerst in de wedstrijd hun neus aan het venster steken, dit resulteerde onmiddellijk in een goede kans voor Feyen, maar de aanvaller miste zijn schot volledig. Tongeren nam de wedstrijd resoluut in handen en Sprimont werd vastgezet op de eigen helft. Toch bleven echte kansen uit, de thuisploeg deed er alles aan de Waalse muur te slopen, maar het duurde tot de 70ste minuut voordat die definitief barstte. Verheyen werd diep gestuurd op links, zijn voorzet belandde op het hoofd van Origi die de bal terug kopte op El Barhan. De aanvaller kon de bal makkelijk binnen schieten: 1-0.

Na dit doelpunt waren de bezoekers volledig de kluts kwijt, Tongeren kreeg via Daerden, Origi, Geraerts en Cossalter kansen genoeg op de 2-0, maar doelman Beltitane wou niet van wijken weten. De oververdiende zege kwam echter geen moment meer in gevaar.

Tongeren herpakt zich dus na het debacle van vorige week in Montegnée. Sprimont is nog altijd op zoek naar zijn eerste overwinning en blijft op twee punten staan.