Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Communal de Bielmont
Moeizame overwinning voor Tongeren
J. S.

KSK Tongeren heeft vanmiddag een moeizame overwinning behaald, op het veld van CS Verviers konden de Limburgers pas in de slotfase afstand nemen in een gesloten wedstrijd.

De wedstrijd kwam traag op gang, Tongeren had wel bijna voortdurend balbezit, maar veel meer dan de bal in de ploeg houden werd er niet gedaan. Verder dan twee afstandsschoten van Geraerts kwamen de bezoekers niet. Naar het einde van de eerste helft toe, verminderde het overwicht van Tongeren steeds meer en kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd. Tot kansen leidde dit echter niet.

Na rust kwam de thuisploeg agressiever voor de dag, dit resulteerde al snel in een grote kans voor Lemaire. De middenvelder wist doelman Bertjens echter niet te verschalken. Wie dacht dat Tongeren wakker geschut zou zijn na deze kans kwam bedrogen uit, Tongeren bleef in een gezapig tempo voetballen en de thuisploeg deed geen enkele moeite hier iets aan te doen. In de 60ste minuut kwam de thuisploeg opnieuw heel dichtbij een doelpunt, Raets kreeg gelukkig de bal mee in de kluts waardoor hij alleen voor doelman Bertjens verscheen, zijn schot belandde echter op de binnenkant van de paal.

Een kwartier voor tijd kon Tongeren eindelijk nog eens dreigen, Leenders trapte een vrije trap op de onderkant van de lat. Dit was het het signaal voor de Eburonen om een tempo hoger te gaan voetballen, de thuisploeg moest terug en kwam amper nog weg uit het eigen strafschopgebied. Dit leidde tot een paar goede kansen voor Nicolas, Geraerts en Hossay. Keeper Jacquemin hield echter stand. Vijf minuten voor tijd moest de doelman zich toch omdraaien, Delbroek werd knap vrijgespeeld op rechts, zijn voorzet belandde perfect op het hoofd van invaller Byloos die de 0-1 binnen kopte. Hierna kwam de voorsprong van Tongeren niet meer in gevaar.

Door de overwinning schuift Tongeren op naar de vierde plaats in de rangschikking. Dit is tevens de eerste overwinning op verplaatsing. Verviers leed zijn eerste thuisnederlaag en blijft op vier punten staan.