Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Luminus Arena
Aangename topper eindigt gelijk
J. S.

In Derde Klasse B stond vanmiddag de topper tussen KSK Tongeren en KVK Tienen op het programma. Na een aangename wedstrijd, stond er uiteindelijk een billijke 1-1 op het scorebord.

Beide ploegen begonnen met veel aanvallende intenties aan de wedstrijd, dit resulteerde in een reeks kansen in het eerste halfuur met een 1-1 stand na zes minuten als gevolg. Geraerts zorgde na twee minuten voor de eerste dreiging, zijn schot ging over. Twee minuten later was het Geebelen die de score opende voor de bezoekers, de aanvaller kon een corner geheel vrijstaand inkoppen: 0-1. De thuisploeg toonde zich niet aangeslagen en twee minuten later werd Gerearts diep gestuurd door Origi. Tussen twee verdedigers lobte hij de bal mooi over doelman Schuermans: 1-1. In de twaalfde minuut staken de bezoekers opnieuw hun neus aan het venster, Vanbeuren verkeek zich op een lange bal en Geebelen haalde hard uit van net buiten de zestien, zijn schot ging over.

Na een kwartier spelen, kwam Tongeren heel dichtbij de 2-1. Het hele stadion zag de bal al in de netten, maar de kopbal van Origi op een voorzet van Hossay ging millimeters naast de paal. In de 26ste minuut was het opnieuw aan Tienen om te dreigen, Vandevenne nam een voorzet van op rechts in één keer op de slof, doelman Bertjens kon echter zonder veel problemen redden. Twee minuten later was het weer aan Tongeren om te dreigen, Nicolas kon geheel vrijstaand schieten aan de rand van het strafschopgebied, zijn schot ging echter over. In de daaropvolgende aanval werd het bijna 1-2, Caushlarri zette hard voor van op links, Geebelen was een meter voor het doel te verrast om af te werken. Vlak voor rust kreeg Tongeren dè kans om op voorsprong te komen, Cossalter werd voor het eerst goed vrijgespeeld en kon alleen op Schuermans af. Zijn schot was echter te zwak om de keeper te verslaan.

Tienen kwam na rust het sterkste uit de kleedkamers, Vanbeuren verkeek zich opnieuw op een diepe bal en Geebelen verscheen alleen voor doelman Bertjens. De hoek was echter te scherp voor de aanvaller. Na deze actie verwaterde de wedstrijd wat, beide ploegen waren meer bezig met een tegendoelpunt te vermijden, dan er zelf één te maken. Toch bleven de bezoekers het gevaarlijkste, na een uur spelen kon Smolders van kortbij afdrukken, de middenvelder besloot over. Een kwartier voor tijd kreeg Morhaye een vrije schietkans, maar zijn volley ging eveneens over het doel. Tongeren dreigde enkel via afstandsschoten van Nicolas en Geraerts, die zonder al teveel moeite werden gepakt door Schuermans. Vijf minuten voor tijd moest Tongeren met tien verder, Vanbeuren kreeg een heel erg lichte tweede gele kaart, waardoor de thuisploeg de laatste vijf minuten met een man minder moest overleven. In de slotminuut kreeg Geebelen dè kans van de wedstrijd om zijn ploeg alsnog de drie punten te bezorgen, de aanvaller faalde echter oog in oog met Bertjens, door naast te schieten.

Al bij al een terechte uitslag, als er een ploeg verdiende te winnen was het Tienen, gezien het aantal kansen. Beide ploegen zullen wellicht niet rouwig zijn met het gelijkspel, Tongeren kwam gehavend aan de aftrap en gezien het spelbeeld zat er niet meer in dan een puntendeling. Tienen blijft ongeslagen en haalt een punt op het veld van één van de grootste concurrenten. Bovendien doen de Brabanders een heel goede zaak, door de nederlaag van Franc Borains.