Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 6
Blunderend Rapide afgeslacht
Gentil Dossche

Werd de thuiswedstrijd van Rapide Lebbeke tegen het 14de geklasseerde SC Grimbergen door velen aanzien als dé wedstrijd om de rode lantaarn uit handen te geven, niets bleek minder waar want reeds na 3 minuten was de match gespeeld! Welke tactische zet trainer Marc Noë ook in het achterhoofd had, een blunder van doelman Glenn Baert gaf aan Souhaieb Benr’Haiem de kans om het gemakkelijkste doelpunt uit zijn voetbalcarrière te netten.

Koen Baudet trapte een vrijschop snel en ver naar voor, Glenn Baert stond te ver uit zijn doel en kon de hoog botsende bal nog wel even aanraken maar de goed gevolgde Benr’Haiem hoefde maar in te leggen 3de minuut 0-1

Rapide Lebbeke probeerde wel om zo snel mogelijk de gelijkmaker op het bord te zetten maar noch een kopbal van Kevin Bogemans op voorzet van Joris Cools (14de minuut) noch een verrassend schot van Tim Vierbergen (19de minuut) konden Bart De Valck in verlegenheid brengen. Toen Jeff De Visscher de bal wou ontzetten sprong deze hoog in de lucht, Glenn Baert reageerde te laat en de vrijstaande Souhaieb Benr’Haiem was er als de kippen bij om af te werken 20ste minuut 0-2.

SC Grimbergen kon nu vrijelijk de counter spelen en toen de snel uitbrekende libero Kevin Geets gepast aflegde voor Benr’Haiem scoorde deze een zuivere hattrick 24ste minuut 0-3.
Beide doelmannen werden om beurten aan het werk gezet: Bart De Valck moest een knal van Steff De Visscher overtippen (35ste minuut) en kende weinig moeite met een te zwak schot van Kevin Bogemans (42ste minuut) terwijl Glenn Baert een goede save in huis had op een knal van Chris Bruyninckx (37ste minuut) en net voor de rust opnieuw plat moest op een schot van Mike Pauwels (45ste minuut)
Even voordien liet Torres Rosenilton een enige kans liggen om de achterstand te milderen toen hij door Kevin Bogemans volkomen vrij werd gespeeld maar niet voorbij Bart De Valck geraakte (44ste minuut)

Kevin Bogemans kopte een voorzet van Steff De Visscher over (52ste minuut) en toen de dribbelende Tim Vierbergen gepast kon afleggen voor Dimitri Dhondt liet deze Bart De Valck kansloos 54ste minuut 1-3. Grimbergen reageerde direct en Glenn Baert moest plat op een vrijschop van Kevin Geets (55ste minuut) terwijl een verre vrijschop van Rachid Hmouda op de bovenkant van de deklat viel (58ste minuut). Nadat de bleke Torres Rosenilton een voorzet van Tim Vierbergen onbesuisd voorlangs trapte (63ste minuut) gaf hij Karel De Backer, de beste man op het terrein, de gelegenheid met een verre voorzet Mike Pauwels te bereiken en deze knalde in één tijd overhoeks binnen 65ste minuut 1-4.
Rapide Lebbeke moest de beker tot op de bodem ledigen want toen Benr’haiem een kanonbal op de onderkant van de deklat trapte was Rachid Hmouda er als eerste bij om in te leggen 66ste minuut 1-5. Glenn Baert kon de pil nog even verzachten op een knal van Karel De Backer (71ste minuut), terwijl de vrijstaande Tim Vierbergen te lang aarzelde om een voorzet van Torres Rosenilton binnen te knallen (73ste minuut).

Voor SC Grimbergen een serieuze opsteker in het vooruitzicht van de thuiswedstrijd tegen Kampenhout (zondag om 15u in het Prinsenbos), terwijl Rapide Lebbeke ernstig zal moeten bezinnen hoe het deze opdoffer kan verwerken. Zaterdagavond (aanvang 20u) is Rapide te gast bij SV Temse dat vandaag Dilbeek Sport met 0-3 inblikte.

Rapide Lebbeke

Baert, Verhulst, De Visscher Jeff, Dhondt (59’ De Witte), Cools (84’ Mergan), Walschaerts, De Leeuw, Vierbergen, Bogemans, De Visscher Steff, Rosenilton

SC Grimbergen

De Valck, Horasanli, Geets, Demeyer, Van Hecke (70’ Kariouhi), De Backer (79’ Bras), Benr’Haiem, Baudet, Bruyninckx, Hmouda (73’ Van Winckel), Pauwels

Gele & rode kaarten:
11’ geel De Visscher Steff
58’ geel De Leeuw Preben
62’ geel Walschaerts Wim
76’ geel Geets Kevin
80’ geel Bruyninckx Chris

Doelpunten
03’ 0-1 Souhaieb Benr’Haiem
20’ 0-2 Souhaieb Benr’Haiem
24’ 0-3 Souhaieb Benr’Haiem
54’ 1-3 Dimitri Dhondt
65’ 1-4 Mike Pauwels
66’ 1-5 Rachid Hmouda