Berchem Sport
Opwijk
Datum: 09/10/2005 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Ludo Coeckstadion
Hattrick zet Berchem op weg naar zege
Steven Bologne
| 0 reacties
Hattrick zet Berchem op weg naar zege
Foto: © SC

Berchem is in eigen huis een moeilijk te kloppen geheel. Vanmiddag bleef de partij tot aan de pauze evenwichtig, in de tweede helft was Berchem baas en dat vertaalde zich in een ruime en verdiende zege tegen een agressief spelend Opwijk.
 
Opwijk kwam met geslepen messen afgezakt naar Berchem. Al na vijf minuten werden drie levensgevaarlijke tackels uitgevoerd, D’Hossche kreeg een terechte gele kaart mee. De partij kwam moeilijk op gang, pas op het kwartier kregen we het eerste doelgevaar voor ogen. Mewis sloop door de buitenspelval en zet voor tot aan de tweede paal, Embrechts miste zijn schot en ook John Kanu kreeg het leder niet voorbij een bos van benen.

Een goed meevoetballend Opwijk kwam aan de overzijde opzetten via Van Den Broeck, doelman Wolfaert zag de kopbal recht op hem afkomen. Geoffrey Peytier werd het slachtoffer van de aanslagen van Opwijk. Een zware overtreding van D’Hossche verdiende zuiver rood, de scheids durfde echter niet naar de achterzak grijpen. Peytier werd met een ernstige blessure afgevoerd, vermoedelijk de kruisbanden. Weinig animo verder in de eerste helft, dan maar hopen op beterschap in de tweede.

Berchem kwam beter uit de kleedkamer en zette meteen druk op het bezoekende doel. John Kanu kwam voor doelman Arrasse, die laatste redde miraculeus. Sukama dolde op rechts met zijn tegenstrever om dan voor te zetten, Schipper kopte het leder naast. Opwijk bezweek dan toch onder de druk. Tom Mewis (foto onderaan) trok op wandel en werd foutief gestopt in de zestien, strafschop. Vandenbussche eiste de bal op en schoot de 1-0 op het bord.

Doelman Arrasse verslikte zich in een terugspeelbal, John Kanu kon de reuzekans niet verzilveren. Toen zowel Mewis als Schipper onder het gras werden gestampt, greep de scheidsrechter eindelijk in. Kidoda kreeg zijn tweede kaart van de middag en mocht de kleedkamers opzoeken. Berchem buitte de numerieke meerderheid vrijwel meteen uit. Een weggewerkte kans belande in de voeten van Tom Mewis, die heerlijk in de verste hoek binnentrapte; 2-0. Nog geen vijf minuten later was Mewis er als de kippen bij om de 3-0 aan de tweede paal binnen te leggen. De bezoekers kreunden verder en Berchem duwde door. Het was opnieuw Mewis die met een schot in de verste hoek de 4-0 op het bord knalde. Een zuivere hattrick voor de middenvelder van geelzwart. Meteen ook de einduitslag.

Scheidsrechter: Bart Alen
Geel: D’Hossche, Pannecoucke en Buelens [Opwijk]
Rood: Kidoda (2x geel) [Opwijk]

BERCHEM: Wolfaert, Huygelen, Sukama, Schipper, Janssens, Embrechts, Mewis, John Kanu (’79 Van de Zande), Musa Kanu (’79 Van Aelst), Delalieux en Peytier (’25 Vandenbussche)

OPWIJK: Arrasse, Buelens, De Boeck (’64 Ophalffons), Stanus, De Groeve (’66 ?), Vandenbroeck, Bousemani, Pannecoucke, Heremans, D’Hossche (’45 Camara) en Kidoda