Toni verslaat Parma

Maarten Vandenabeele

Fiorentina en Parma namen het in Firenze tegen elkaar op. Fiorentina kende een mooie seizoensstart en zette die lijn door. Onder impuls van een sterke Toni (foto) werden de Gialloblu opzij gezet.

Al na 2 minuten kopte Toni de 1-0 binnen. Een droomstart die werd verlengd naar de volledige eerste helft want aan de pauze stond het al 3-0 voor de Viola. Toni legde er nog eentje bij na een blunder van Couto en ook Fiore deed zijn duit in het zakje. Parma bestond niet.

Op het uur lobde Toni de bal over Bucci en het stond al 4-0. De derde van de avond voor de nieuwe 'capocannoniere' van de Serie A. Het tegendoelpunt van Grella was niet meer dan een doekje voor het bloeden: 4-1.

Eerder op de avond speelden Messina en Ascoli 1-1 gelijk. Zampagna bracht na een halfuur via strafschop de thuisploeg verdiend op voorsprong, maar in de toegevoegde tijd kwam Ascoli nog langszij: Commoto kopte de bal krachtig binnen. Even daarvoor waren de bezoekers tot 10 herleid na rood voor Domizzi. [AN]