Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Op De Keiberg
Zwak Tongeren nu ook thuis onderuit
J. S.

Het gaat niet goed met KSK Tongeren. Nadat het reeds twee wedstrijden op rij niet verder kwam dan een gelijkspel, werd er vandaag voor het eerst thuis verloren. UR Namur was met 0-2 te sterk. De ultra-defensieve bezoekers werden hiervoor ruimschoots beloond, de enige opdracht voor de wedstrijd van trainer Verlaine was duidelijk om de nul op het bord te houden.

Dit resulteerde in een heel erg gezapige wedstrijd. Namur kon wel, maar wou niet. Tongeren wou wel, maar kon niet. Voor rust was er zelden gevaar. Cossalter kon een paar keer dreigen op de linkerflank, maar tot veel gevaar leidde dit niet. De thuisploeg toonde zich volledig onmachtig tegen het defensieve spel van de tegenstander. Er werd zelden een aanvaller bereikt, waardoor de bezoekende verdediging keer op keer simpel kon uitverdedigen.

Na rust hetzelfde spelbeeld, Tongeren gaf heel even de indruk het gaspedaal in te duwen, maar na een tiental minuten ging de "storm" alweer liggen. Het eerste gevaar ontstond in de 75ste minuut, het Tongerse middenveld was nergens na een snelle counter en Verlaine verscheen alleen voor doelman Bertjens. De aanvaller faalde niet en bracht zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Een paar minuten later waren El Barham en Origi dichtbij de gelijkmaker, maar de bal werd twee keer geblokt door een bezoekende verdediger. In de slotminuten stelde El Kadri de Namense zege veilig, door er op de counter 0-2 van te maken.

UR Namur doet door de overwinning een uitstekende zaak in de rangschikking. De Walen worden vierde op vier punten van leider Franc Borains. KSK Tongeren blijft verder sukkelen en zakt weg naar de zevende plaats.