Doelpuntenkermis in Bundesliga

Ruben Verhaeghe

In de twee zondagswedstrijden vielen heel wat goals, tien om precies te zijn. Zowel Arminia Bielefeld als Nürnberg wonnen thuis met 4-1.

Bielefeld-Hannover
Bielefeld kwam al na 46 seconden op voorsprong. Fink verraste met een afstandschot. De ruststand na een slappe eerste helft was 1-0. In de tweede helft werden de toeschouwers voor hun geduld beloond. Zuma verdubbelde de score voor Bielefeld. Hannover kwam via Mertesacker tot 2-1 terug, maar kon niet verhinderen dat Boakye met twee doelpunten de 4-1 eindstand vastlegde. Bielefeld schuift zo op naar een plaats in de linkertabelhelft en heeft nu al drie competitiezeges op rij.

Mainz-Nürnberg
Mainz kwam na drie minuten voor nadat centrale verdediger Paulus de bal in eigen doel werkte. Nog geen tien minuten later scoorde Auer de 2-0. De vreugde voor de thuisploeg duurde echter niet lang want Kiessling scoorde al snel de aansluitingstreffer. Op slag van rust bracht Da Silva Mainz op 3-1. Al vroeg in de tweede helft legde Thurk de 4-1 eindstand vast. [AN]