Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Ijzersterk Milan stopt Juve
Maarten Vandenabeele

Dé topper in de Serie A heeft de spanning in de competitie helemaal teruggebracht. In het eigen San Siro toonde thuisploeg Milan zich de betere van het nog ongeslagen Juventus. Zo komen de Rossoneri terug tot op twee punten van de leider.

Milan startte met Inzaghi en Gilardino vooraan door het geblesseerd afhaken van Shevchenko. Nesta was wel weer van de partij na zijn duimblessure.

Bij de leider begon Vieira weer eens aan een wedstrijd, na enkele matchen noodgedwongen rust. Voorin speelden Trezeguet en Ibrahimovic. Del Piero zat op de bank. Chimenti kreeg de voorkeur op Abbiati, die om persoonlijke redenen liever niet speelde.

Beide ploegen bekampten elkaar aan een verschroeiend tempo. Elke man in balbezit werd onmiddellijk aangevallen. Vooral Gattuso toonde zich eens te meer onverzettelijk en een echte voorganger in de strijd. Aan de andere kant had Vieira het na zijn blessure moeilijk om het tempo te volgen.

Na 14 minuten klommen de Rossoneri ietwat verrassend op voorsprong. Seedorf legde vanop de rand van de rechthoek aan en door de deviatie van Thuram was doelman Chimenti kansloos op de effectbal: 1-0. Juve was wat van slag door de achterstand, de spitsen werden niet bereikt en Milan nam het heft in handen. Dat resulteerde in een tweede doelpunt na 26 minuten. De bal raakte niet weg in het Turijnse doelgebied door slap verdedigen en de ongedekte Kakà knalde hard in doel: 2-0. San Siro daverde op zijn grondvesten. Het werd helemaal mooi voor de thuisaanhang toen Pirlo een vrije trap nam in de 45e minuut. Chimenti leek de bal makkelijk weg te kunnen stompen, maar verkeek zich. Door deze onvergeeflijke blunder mocht Juve met een zware 3-0 naar de kleedkamers.

Na de rust probeerden de Bianconeri zich terug in de wedstrijd te vechten, maar de versterkte Milan-burcht gaf aanvankelijk geen krimp. Nedved werd verdacht geschoffeld door Stam in de zestien, maar scheidsrechter Bertini liet de hele wedstrijd door veel toe en floot ook nu niet. Eénmaal ontsnapte Trezeguet aan de buitenspelval en nog maar eens bewees de Argentijnse Fransman zijn neus voor goals. In de vlucht vloerde hij Dida en het stond 3-1. Meteen de 104e goal voor Juve van de spits, die daarmee zijn idool en voorganger bij de Oude Dame, Michel Platini, evenaart. Toch was het doelpunt niet het sein tot een slotoffensief want een uiterlijk ongeïnspireerd en ongeïnteresseerd Juve kon niets meer klaarmaken, op een mooie poging van de ingevallen Del Piero na. [AN]