Lebbeke haalt gelijkspel bij Leopold Ukkel

Gentil Dossche

Geen 3de overwinning op rij voor Rapide Lebbeke maar wel een verdiend gelijkspel bij Leopold Ukkel dat, zeker in de beginfase, alle hens aan dek diende te houden om onheil te voorkomen.

De goed geconcentreerd en gedisciplineerd spelende bezoekers duwden de thuisploeg achteruit maar op echt doelgevaar dienden we te wachten tot de 21ste minuut toen Frank Hauben op avontuur trok, de rechterflank van Ukkel oprolde en dan voorzette naar Kevin Bogemans die van uit een scherpe hoek de bal niet tussen de palen kreeg.
Toen Jeff De Visscher een vrijschop keihard in de muur trapte caprioleerde het leder tot voor de voet van Kevin Bogemans en dit keer was het wel raak! 22ste minuut 0-1
Rapide Lebbeke ging op zoek naar een 2de treffer doch enkele minuten later was alles te herdoen toen  de supersnelle Bernard Allou een tegenaanval opzette, de bal voor doel bracht en deze via Serge Makela tot bij Yayu Baramoto kwam. De Ukkelse spits aarzelde niet en scoorde zijn 5de van het seizoen
30ste minuut 1-1
Leopold Ukkel trok zich op aan deze gelijkmaker en Jeff De Visscher diende een kopbal van Abdel Sbaaiti van de lijn te keren na hoekschop (40ste minuut) terwijl Glenn Baert goed plat moest op een afgeweken bal na vrijschop van Sotirios Psadourakis (43ste minuut)

In het begin van de 2de helft kwam Rapide Lebbeke het snelst uit de startblokken en het thuispubliek slaakte een zucht van verlichting toen Dimitri Dhondt een vrijschop van Preben De Leeuw onvoldoende onder controle kreeg en de bal over doel liftte (49ste minuut); Onmiddellijk daarop hielden de bezoekers hun adem in toen Jonathan Haynes een voorzet van Bernard Allou op de paal kopte (52ste minuut)
Beide ploegen kozen voor de aanval en het spel ging snel over en weer. Doelman Bilen Mrabet kon zich onderscheiden op een knal van Steff De Visscher (62ste minuut) en diende met de vuist tussen te komen op een scherp aangesneden voorzet van opnieuw Steff De Visscher (71ste minuut) Ook Ukkel liet zich niet onbetuigd en toen Bernard Allou de achterlijn haalde bleek niemand bij machte de strakke voorzet in doel te deviëren (75ste minuut) Nadat Bilen Mrabet met de voet redding kon brengen toen Frank Hauben een nieuwe raid opzette (77ste minuut) schoot plots het vuur aan de lont bij de thuisploeg. Serge Makela trapte een schicht over het Lebbeekse doel (87ste minuut) en Olivier Verdeyen knalde in het zijnet (89ste minuut) Al bij al een billijke uitslag na een aangename en spannende wedstrijd.

Rapide Lebbeke is zondag aanstaande te 15u op het Gemeentelijk Sportcomplex gastheer voor buur Eendracht Opstal dat, na de winst vandaag tegen Londerzeel, als enige ploeg leider Kontich van het 1ste periodekampioenschap kan houden. Leopold Ukkel blijft op de 3de plaats staan en trekt zondag naar Verbroedering Meldert dat een 6de gelijkspel liet aantekenen bij Lebeke-Aalst.

Ukkel

Mrabet, Makela Guy, Meskens, Haynes Jeremy (46’ Haynes Jonathan), Makela Serge, Sbaaiti, Baramoto (80’ Essalmany), Psadourakis, Allou, Durvaux, Verdeyen

Rapide Lebbeke
Baert, Verhulst, De Visscher Jeff, Hauben, Mergan (46’ De Visscher Steff), Walschaerts, Vierbergen (84’ Michels), Dhondt, Bogemans, De Leeuw, De Witte (68’ Cools)

Gele & rode kaarten:
33’ geel Wim Walschaerts
91’ geel Abdel Sbaaiti

Doelpunten
22’ 0-1 Kevin Bogemans
30’ 1-1 Yayu Baramoto