Sir Ferguson was woedend

Dirk Pieters

Manchester United-trainer sir Alex Ferguson was niet te spreken over de nederlaag van zijn team. Zaterdag verloor United met zware 4-1 cijfers bij Middlesbrough. Ferguson noemde de prestatie van zijn spelers 'shockerend'. "Dit is totaal niet tolereerbaar”, zei de manager na de wedstrijd. Tijdens de rust stond het al 3-0 in het voordeel van de thuisploeg en kregen de spelers al een fikse uitbrander in de kleedkamer, maar veel hielp het niet na de rust.

"We gaven doelpunten weg op een verschrikkelijke manier, defensief was het zeer teleurstellend. In deze vorm kunnen we niemand kloppen." Het late doelpunt van Cristiano Ronaldo was maar een pleister op de diepe wonde.

"We zullen hier vast en zeker gepast op reageren", zei Ferguson na de ontstellend zwakke prestatie van zijn team. De achterstand op Chelsea  mag voor Manchester United niet groter worden. Manchester United telt nu al 13 punten minder dan leider Chelsea. [AN]