Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 9
Vier uitsluitingen, drie penalty's en zes goals
Steven Bologne

Spektakel op het Universiteitsplein in Wilrijk gisterenavond. Scheidsrechter Stijn Eben eiste een hoofdrol op en sloot maar liefst vier spelers uit en floot drie keer strafschop.

KFCO Wilrijk kreeg net voor het eerste kwartier een eerste strafschop toegekend, Schotte werd uitgesloten en Lorenzo verzilverde de elfmeter. De numerieke meerderheid vertaalde zich op het halfuur in een tweede Wilrijkse goal, De Witte bracht de stand op 2-0. Kort daarna kreeg de thuisploeg opnieuw een strafschop toegekend, Pollefoort mocht gaan douchen, maar Lorenzo faalde vanop de stip. Zes minuten voor de pauze maakte Lorenzo zijn misser goed en besliste de wedstrijd; 3-0.

Na de pauze kregen ook de bezoekers uit Dilbeek een strafschop, Vereeken milderde tot 3-1. Nick Van Der Westerlaeken schoot de 4-1 tegen de touwen nadat even ervoor ploeggenoot De Witte met dubbel geel naar de kleedkamers werd verwezen. Dilbeek moest de kelk tot op de bodem ledigen want het zag in de 62e minuut ook nog Van Dael inpakken, waardoor het met 8 man verder moest. Vechter bracht even later de overdreven 5-1 eindcijfers op het bord in een wedstrijd die er eigenlijk nooit Ã©Ã©n was. [AN]