Visser: "we schipperen elke week"

J. S.
| 0 reacties
Visser: "we schipperen elke week"
Foto: © SC

De Limburgse clubs in Derde Klasse B spelen tot nu toe een onopvallend seizoen. KESK Leopoldsburg, Bocholt VV en in mindere mate Kermt-Hasselt doen het niet slecht, maar veel meer dan een middenmoot-positie zit er wellicht niet in. 

De grootste tegenvaller is ongetwijfeld KSK Tongeren. De Zuid-Limburgers begonnen opnieuw met veel ambitie aan het seizoen. Na de derde plaats van vorig seizoen, werd nu opnieuw minimum eindronde als doelstelling gesteld. Tot nu toe slaat de Tongerse motor echter nog niet aan. In HBVL geven voorzitter Byloos en trainer Visser hun mening over het uitblijven van resultaten. 

Volgens Byloos zijn de tegenvallende resultaten vooral te wijten aan de grote blessurelast, Visser ziet meerdere oorzaken. "Vorig seizoen konden wij op een bepaald moment een sterke periode neerzetten, maar toen speelden wij ook een tiental weken met dezelfde samenstelling. Nu is 't elke week schipperen," zegt Visser. "Vandaag is de ene geschorst, morgen een ander geblesseerd. Neem nu dit weekend: ik moet opnieuw drie spelers missen, want Hossay is geschorst en Leenders en Vanbeuren sukkelen met blessures." 

Tongeren creëerde in de voorbereiding en de eerste competitiematchen vlot doelkansen, maar kreeg even gemakkelijk doelpunten tegen. Dit probeerde de trainer de laatste weken bij te sturen: "We zijn compacter bij elkaar gaan spelen en in zone achteraan. Ik speel met vier aanvallers: drie vooraan en één daarachter. Maar als drie van hen onder hun normale peil spelen wordt het moeilijk. Als je vooraan je man niet voorbij kan en je kan de bal niet vasthouden, kom je in problemen".

Tongeren speelt morgen thuis tegen het Waalse Couillet. Bij winst kunnen de Limburgers opnieuw opschuiven naar de subtop, nieuw puntenverlies zou betekenen dat de Eburonen weg zakken in de middenmoot.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties