Geen Praagse supporters in Amsterdam toegelaten

Geen Praagse supporters in Amsterdam toegelaten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Europese Voetbalbond heeft Sparta Praag verboden om tickets aan zijn supporters te verkopen voor de Champions League-wedstrijd in en tegen Ajax Amsterdam. Sparta krijgt deze straf als gevolg van racistische gezangen in de wedstrijd tegen het Zwitserse FC Thun.

Dit was echter niet de eerste keer dat de Tsjechische kampioen beboet wordt voor de gezangen van zijn supporters. Na de thuiswedstrijd tegen Ajax bestrafte de UEFA Sparta al eens. Toen mochten er voor de thuiswedstrijd tegen Arsenal maar 6300 supporters het stadion binnen wat de helft is van de normale capaciteit. Bovendien kreeg de club toen een boete van 32.000 euro, terwijl de boete nu 39.000 euro bedraagt.

De veroordeling kwam er nadat een getuige verklaarde dat bijna geheel vak B14 racistische gezangen gebruikte telkens toen Thunspelers Armand Deumi of José Gonçalves aan de bal kwamen. Na het bekijken van de videobeelden van de wedstrijd werd deze getuigenis bevestigd. De aanklacht kwam van het netwerk Voetbal Tegen Racisme in Europa (FARE).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties