Mourinho maakte brandhout van Newcastle

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Mourinho maakte brandhout van Newcastle
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren werden in de Engelse krant Daily Mirror kanttekeningen gepubliceerd van Chelsea-coach José Mourinho. Het gaat om zaken die de Portugees vooraf vertelde aan zijn spelers over Newcastle United, enkele weken geleden tegenstander van The Blues. Newcastle zou die wedstrijd met 3-0 verliezen.

Die kanttekeningen worden voor elke wedstrijd voorbereid door negen personen uit de technische staf en ze zijn één van de redenen voor het succes van de Londense club, aangezien Chelsea altijd fouten van de tegenstrever afstraft. 

Over Jean-Alain Boumsong: "deze centrale verdediger maakt altijd individuele en tactische fouten tijdens een wedstrijd. Rekening houdend dat zijn elftal niet op één lijn verdedigt, is Boumsong de enige die de aanvaller van de tegenstander individuele dekking geeft waardoor de andere centrale verdediger, Celestine Babayaro (ex-Anderlecht) het veld openlaat aan de linkerkant. Bovendien is de speler zeer zwak in de opbouw en speelt hij altijd naar dezelfde spelers: Emre Belezöglu of Scott Parker."

Over Celestine Babayaro en doelman Shay Given: "Babayaro is erg statisch. Jullie moeten hem opzoeken via alle mogelijke manieren. Given is zoals bekend erg zwak op hoge ballen die voor doel komen."

Ook de aanwijzingen voor de counters waren erg duidelijk: "Newcastle speelt op buitenspel zonder enige richtlijn. Maak gebruik van de ruimte die jullie gaan krijgen. Als jullie de bal krijgen, hou er dan rekening mee dat de rechterkant heel zwak is. Stephen Carr en Nolberto Solano zijn wel goed in de opbouw, maar kunnen counters niet opvangen."

Newcastle-spits Michael Owen is de enige die positief werd beoordeeld: "Hij is zonder twijfel de belangrijkste speler. Daar moeten we op anticiperen. Hij krijgt altijd de bal diagonaal toegespeeld en dreigt naar de tweede paal te rennen, terwijl hij altijd opduikt aan de eerste paal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties