Wevelgem City - WS Lauwe: West-Vlaamse topper

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Wevelgem City - WS Lauwe: West-Vlaamse topper
Foto: © SC

In Vierde A krijgt medeleider WS Lauwe allicht de zwaarste opdracht van de topvijf. De ploeg van trainer Van Haezebroeck moet bij Wevelgem in een rasechte West-Vlaamse derbytopper zijn leiderspositie verdedigen. Oudenaarde, VG Oostende en URS Centre hebben in theorie min of meer haalbare opdrachten.
 
Er wordt in ieder geval veel volk verwacht in het Wevelgemse stadion met de komst van het gereputeerde en ongeslagen WS Lauwe. Bij City hoopt men vooral te breken met de traditie die zegt dat Wevelgem moeilijk kan winnen op eigen veld. Slechts eenmaal winnen en dan nog tegen rode lantaarn Gistel is maar een bizar bilan. Die  5 op 18 is trouwens illustratief voor het magere thuissaldo.
 
Wat het wordt tegen Lauwe valt dus af te wachten, want de defensie van de leiders stond nog maar vijf doelpunten toe in 12 wedstrijden. Bovendien is daar nog het onbevlekte blazoen van Lauwe. Alleen dit al moet Wevelgem er toe aanzetten tot het uiterste te gaan.
 
Oudenaarde, dat vorige week zijn partij bij SK Lovendegem zag uitgesteld, krijgt met Peruwelz een wispelturige tegenstander voorgeschoteld. Om niet te zeggen vaak onhandelbaar wegens hun soms stug defensieve opstelling in uitwedstrijden. De thuisploeg is er in ieder geval op gebrand om de drie punten thuis te houden.
 
VG Oostende speelt gastheer voor Oostnieuwkerke dat wekelijks alles of niets speelt. Veel zal er bovendien van afhangen of spelers na blessures alsnog inzetbaar zijn. Daarom had Oostnieuwkerde de laatste weken eerder een probleem op het fysieke vlak. Als de bezoekers enigszins compleet kunnen aantreden kan VG Oostende het wel eens moeilijk krijgen. Maar in wezen zou de kustploeg die driepunter moeten kunnen thuishouden.
 
SK Lovendegem reist naar URS Centre dat vorige week vlot zijn top-vijfpositie wist te consolideren. Lovendegem bleef  toen noodgedwongen werkloos en zou in het Henegouwse toch moeten proberen iets te rapen. Men rekent bij de Oost-Vlamingen op de 36-jarige spits Ahmed Ben, Kadi die met zes doelpunten topschutter van de ploeg is. Deze hoopt bovendien dat het Lovendegemse bestuur in de winterstop er in slaagt om zijn vriend Carlo Camilieri (nu bij derdeklasser Couillet) aan te werven. Die voelt zich daar trouwens niet gelukkig. In elk geval hoopt men bij de blauw-gelen op een puntendeling.
 
Als SV Rumbeke zich in de nabijheid van de topvijf wil blijven handhaven dan moet er gewonnen worden bij modale middenmoter St. Eloois-Winkel. Vorige week liet Rumbeke twee kostbare punten liggen die ze nu moeten terugwinnen. Het wordt voor de bezoekers nochtans geen sinecure want Winkel ging bij leider Lauwe een punt wegkapen. En dat zegt voldoende over de kwaliteiten van de thuisploeg.
 
Vorige week speelde Gent-Zeehaven niet zo’n slechte partij bij Diksmuide. De Gentse ratten werden eigenlijk deels door zichzelf in het verlies geduwd wegens een slechte afwerking. De Oost-Vlamingen moeten tegen een allicht gemotiveerd Eine (na winst met dubbele cijfers tegen Gistel) proberen nog eens een doelpuntje meer te scoren dan de tegenstander.  Of zijn de Gentse ratten vergeten hoe dat moet? 

Eendracht Aalter mag het thuis opnemen tegen SV Diksmuide en dat wordt sowieso geen gemakkelijke opdracht. De West-Vlamingen prijken op een knappe zesde plaats, terwijl rood-wit op een bedenkelijke derde ,,laatste’’ plaats staat. Vorig week zorgde Aalter met een puntendeling bij Rumbeke voor een mentale opsteker. Op het vlak van het klassement leverde dat eigenlijk weinig op. Dat eerste puntje onder het beleid van de nieuwe trainer Patrick Moens kan toch de springplank betekenen om tegen Diksmuide resoluut naar de zege te streven.
 
SV Zottegem, vorige week verrassend onderuit gehaald door Evergem, is op revanche belust en dat moet zeker lukken tegen hekkensluiter Gistel. Met een vijfde driepunter zouden de geel-blauwen zich vaster in de nabijheid ankeren van de middenmoot.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties