Lazio de betere van Cittadella

Maarten Vandenabeele

SS Lazio heeft een optie genomen op de kwartfinales van de Coppa Italia. In Rome werd het bescheiden Cittadella met 2-0 geklopt.

Cittadella komt uit in de Serie C1, de Italiaanse 3de klasse, en dat was voldoende voor coach Rossi van Lazio om enkele jongeren te laten opdraven. Daarbij onze landgenoot Gaby Mudingayi. Op het middenveld speelde hij een aardige partij, zijn 1e voor de Biancocelesti.

De bezoekers speelden goed mee in de hoofdstad. Ze kregen zelfs enkele kansen. Even voor de rust voerde Milani schijnbaar een correcte tackle uit op Zauri, in de grote rechthoek. Scheidsrechter Pantana had het echter anders gezien: hij kende Lazio een strafschop toe. Simone Inzaghi (foto) kende geen genade en schoot de 1-0 binnen.

In de 2e helft kregen we hetzelfde spelbeeld en exact op het zelfde moment als voor rust vond Lazio weer de weg naar het doel. Keller bediende Pandev en de Macedoniër trapte binnen: 2-0.