Roma met 1 been in kwartfinale

Maarten Vandenabeele

Na de heenmatch tussen de 2 'oude gloriën' Napoli en AS Roma mogen de Giallorossi zich al opmaken voor de volgende ronde in de Coppa Italia. Logischerwijze was de Romeinse trots sterker dan de ex-ploeg van Diego Maradona.

Napoli verkocht liefst 60 000 tickets voor het toptreffen met AS Roma. Er werd dan ook heel wat verwacht nu de thuisploeg zich eindelijk nog eens kon meten met de top in Italië. Jammer genoeg was dit voor enkele fanatieke thuissupporters een reden om voor en na de match herrie te schoppen. De politie reageerde met traangas en een aantal tifosi werd opgepakt.

De eerste helft ging redelijk gelijk op maar onzekerheden in de verdediging braken de thuisploeg zuur op. In de 34e minuut kreeg Taddei een zee van ruimte. De Braziliaan kon een gemeten voorzet naar Aquilani versturen, die van dichtbij doelman Iezzo klopte: 0-1 (foto). 7 minuten later een identiek scenario: Taddei met de ruimte, een voorzet en dit keer kon Nonda gemakkelijk besluiten: 0-2.

Na de onderbreking probeerde Napoli vol goede wil iets te doen aan de achterstand maar er was iets te weinig klasse om de verdediging van Roma te kraken. Kort voor affluiten zette de ingevallen Okaka zich door en vloerde doelman Iezzo voor een 3e maal: 0-3. De wedstrijd eindigde helemaal in mineur voor de thuisploeg: Maldonado deelde een klap uit aan Okaka en kreeg rood. [BA]