Mariekerke
City Pirates
Datum: 08/01/2006 14:30
Competitie: Antwerpen (2A)
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Mariekerke Stadion
Merksem SC op kop na winst in topper
Philippe Crols
| 0 reacties
Merksem SC op kop na winst in topper
Foto: © SC

SC Merksem beleeft dit jaar een mooi seizoen in tweede provinciale A. De Antwerpse club staat zowaar aan de leiding en dat na een overwinning tegen een rechtstreekse concurrent. Iets waar ze bij SC Merksem nooit hadden durven van dromen voor aanvang van de competitie. 

SC Mersksem moest zondagmiddag op bezoek bij leider Mariekerke. Bij winst konden de bezoekers op gelijke hoogte komen van datzelfde Mariekerke. Dat gebeurde dus ook. In de aanvangsfase waren de bezoekers de betere partij. Na een kwartier werd dat overwicht ook beloond met een doelpunt. Mike Van Camp wist Bram De Backer te bereiken en die kon van buiten de grote rechthoek de 0-1 op het scorebord schieten. De thuisploeg leek toen plots te beseffen dat ze aan een belangrijke partij bezig waren en trokken naar voor. Op wat warrige situaties voor het Merksemse doel na leverde dat echter geen grote kansen op. De 0-1-voorsprong aan de rust was dus min of meer verdiend te noemen. 

Mariekerke moest dus komen na rust, maar de bezoekers wisten eigenlijk vrij makkelijk stand te houden. Niet echt onlogisch als je weet dat ze de op één na beste verdediging uit de reeks hebben. Een ruim kwartier voor tijd dikte Merksem de score zelfs nog aan. Net als bij het eerste doelpunt waren ook nu De Backer en Van Camp de hoofdrolspelers. Uit een hoekschop van De Backer kopte Van Camp de 0-2 binnen en de wedstrijd lag meteen in een definitieve plooi. De anders vrij sterke spitsen van de thuisploeg waren blijkbaar niet in hun dagje, want ook zij konden niet meer voor de ommekeer zorgen. Merksem pakte dus de volle buit in Mariekerke, 0-2. 

Door deze overwinning komen de bezoekers ook mee aan de leiding. Een fameuze opsteker nadat de club de afgelopen jaren zich vaak op het laatste nippertje moest verzekeren van het behoud. Mariekerke is nu co-leider met 32 punten uit 16 wedstrijden. Die andere titelkandidaat in tweede provinciale A, SK Wilrijk, is derde op twee punten van de leiders. Het won zondag met 1-0 van de negende in de stand en dat is FC Ekeren.