Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 12
Opwijk speelt gelijk in Kontich
Steven Bologne

Na de mooie resultaten van Opwijk de voorbije wedstrijden was het afwachten of de pioniers van het eerste uur het ook konden waarmaken bij de vierde in de stand. Aangezien het een inhaalwedstrijd betrof, mochten nieuwelingen dus nog niet meespelen.

En de wedstrijd kondigde zich goed aan voor de bezoekers. Er waren nauwelijks vijf minuten gespeeld of De Buyser, die dit jaar nog niet gescoord had, stuurde een bal rot van effect op doel af, waar De Wilde zich compleet op verkeek zodat Opwijk onmiddellijk de leiding nam (0-1). De reactie van de thuisploeg kwam twee minuten later, een kopbal van De Roy op voorzet van Van Hoogten ging maar net over doel. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht zodat kansen schaars waren. Het was wachten tot de 20ste minuut toen Arrasse zich door Daems liet aftroeven en Adam alleen voor doel de gelijkmaker kon inkoppen (1-1). Toch lag Opwijk zeker niet onder, in de 38ste minuut was er een poging van Camara die in de voeten van Stanus belande, maar die trapte recht op doelman De Wilde. Twee minuten voor rusten werd Boujemaoui op links de diepte ingestuurd, hij week iets te ver uit zodat De Wilde nog redding kon brengen.

Na de pauze nam Opwijk de wedstrijd in handen zonder evenwel echt gevaarlijk te kunnen zijn, behalve in de 48ste minuut toen Boujemaoui compleet alleen voor De Wilde verscheen, maar net uitgleed toen hij wou besluiten. De thuisploeg probeerde wel, maar ze vonden nergens een opening en moesten steeds op hun hoede zijn voor een tegenaanval van de bezoekers. Naarmate de wedstrijd vorderde vertoonde het Kontichse spel tekenen van moeheid, maar daar kon Opwijk dan weer niet van profiteren. Aan de ruststand wijzigde er niets meer zodat beide clubs met één punt vrede moeten nemen.

Kontich: De Wilde, Schoeters (60’ Janssens), Adam, De Roy, Verfaillie (70’ Engels), Moerenhout, Hendrickx (88’ Verheyden), Van Hoogten, Dierickx, Doms en Daems

Opwijk: Arrasse, Camara, Van Damme (85’ Ophalffens), Stanus, De Groeve, Van den Broeck, Boujemaoui (68’ De Leye); Pannecoucke, Heremans, De Buyser (88’ De Boeck) en Kidoda Nzongani.

Geel: Camara (39’)