Berchem Sport
beeBeerschot
Datum: 22/01/2006 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Ludo Coeckstadion
Wilrijk en Berchem delen de punten
Steven Bologne
| 0 reacties
Wilrijk en Berchem delen de punten
Foto: © SC

Voor de enige resterende Antwerpse derby in de nationale reeksen kwamen behoorlijk wat toeschouwers naar het Ludo Coeckstadion. Berchem en Wilrijk namen elk één helft voor hun rekening, de einduitslag bleek dus de juiste weergave van het geziene spel.
 
Berchem nam de teugels meteen stevig in handen. Jonas Matthees had behoorlijk wat moeite met de lage schuiver van Tom Schipper, maar kon wel in twee keer redding brengen. Tommy Rottiers zorgde aan de overzijde voor een reactie, thuisdoelman Alan Wolfaert had een knappe redding in huis. Nog geen minuut later had Schipper de openingstreffer aan de voet, nadat die een schijnbaar verloren voorzet via een bezoekende verdediger in de voeten kreeg, zijn schot rolde millimeters naast de verste paal buiten. Berchem bleef opzetten, Stefan Delalieux legde aan en schoot een metertje naast. Joris Van Cleemput trof het zijnet en Schipper kopte naast. Vlak voor het halfuur kreeg Berchem loon naar werken. Tom Mewis kreeg de bal pardoes voor de voeten en knalde hard binnen; 1-0. Van Cleemput bracht enkele minuten later de bal bij Mewis die via een 1-2 met Schipper maar nipt naast besloot. De laatste kans in de eerste helft was voor Rob Van Soom, maar die trof het zijnet op zijn weg.
 
Wilrijk zag al snel Philippe Sadzo uitvallen met een blessure waardoor trainer Marc De Mulder zijn pionnen moest herschikken. Wilrijk begon beter te voetballen al trilden de netten wel aan de overzijde. John Kanu knalde op voorzet van Schipper binnen maar werd teruggefloten voor buitenspel. Een aanvallende overtreding op Van Cleemput werd onbestraft gelaten, Antony Lorenzo bediende vervolgens Jurgen Delcour die overhoeks binnenlegde; 1-1. Stefan Hassenberg liet vlak daarna een open doelkans onbegrijpelijk liggen nadat Dimitri De Maeyer hem de bal prima op het hoofd had geschilderd. Aan de overzijde knalde Schipper in de kleine baklijn op de rug van Rottiers. Berchem speelde te onzorgvuldig waarvan Wilrijk perfect gebruik maakte, de afwerking liet bij de bezoekers echter te wensen over. Cristobal Embrechts en John Kanu zorgden voor thuisgevaar, Delcour en Lorenzo voor het bezoekende. Wilrijk-trainer De Mulder en assistent Patrick Ilegems werden een kwartier voor tijd naar de tribune verwezen voor protest, nochtans hadden beide heren het wel bij het rechte eind wanneer Delcour ten onrechte werd teruggefloten voor buitenspel. Doelman Alan Wolfaert redde in de slotfase tot driemaal toe de meubelen waardoor Berchem alsnog door het oog van de naald glipte.
 
Scheidsrechter: Christof Virant
Doelpunten: ’26 Tom Mewis 1-0, ’56 Jurgen Delcour 1-1
Geel: De Witte en Van Soom (Wilrijk) – Schipper, Mewis, Embrechts en Van Aelst (Berchem)

BERCHEM: Wolfaert, De Jonghe (’71 Vandenbussche), Van Aelst, Schipper, Janssens, Embrechts, Van de Zande, Mewis, John Kanu, Delalieux en Van Cleemput

WILRIJK: Matthees, Heye, Hassenberg, Rottiers, Delcour (’90 Van Assche), Sadzo (’49 Schots), Adriaenssens, Lorenzo, De Witte, Van Soom en De Maeyer