Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Bergestadion
Koploper Tienen thuis onderuit

Vanmiddag stond in Derde Klasse B de wedstrijd tussen KVK Tienen en KSK Tongeren op het programma. Tienen moest winnen indien het nog een kansje wou behouden op de tweede periodetitel. Tongeren speelde echter spelbreker, door zijn goede reeks van de vorige weken verder te zetten, met een derde overwinning op rij.

De wedstrijd kwam traag op gang. Geen van beide ploegen kon zijn stempel drukken op de wedstrijd, waardoor er amper doelgevaar te bespeuren was. Na tien minuten spelen was er wel veel opwinding. Vanbeuren trok de doorgebroken Geebelen neer, scheidsrechter Delacour gaf slechts geel, waarmee de verdediger heel goed weg kwam. De eerste kans van de wedstrijd was er wel een levensgrote, Morhaye kwam in de twintigste minuut alleen voor Bertjens. De aanvaller omspeelde de doelman, maar week teveel uit naar links, waardoor zijn schot in het zijnet belandde. Twee minuten later dreigde de thuisploeg opnieuw, Smolders haalde hard uit, maar Bertjens stond op de goede plaats.

Na een halfuur spelen kregen de bezoekers uit Tongeren hun eerste echte kans, na doorkoppen van Origi kon El Barham schieten, zijn schot miste echter kracht waardoor doelman Schuermans de bal nog net in corner kon duwen. Een minuut later kwam de thuisploeg opnieuw dichtbij een voorsprong. De Limburgse verdediging liet zich verrassen door een snelle vrije trap van Caushllari, hierdoor kon Geebelen vrij inkoppen. Zijn kopbal ging echter naast het doel. Vijf minuten voor rust had de aanvaller dan toch succes. Na een snelle counter kon Geebelen feilloos afwerken: 1-0. De reactie van Tongeren liet niet lang op zich wachten. Vansteenberghe kon volledig vrijstaand de gelijkmaker binnen koppen op corner: 1-1.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor Tongeren, Origi werd in de 46ste minuut diepgestuurd, de aanvaller twijfelde niet en werkte knap af: 1-2. In de zestigste minuut kwamen de bezoekers opnieuw heel dichtbij een doelpunt. Geraerts kreeg een vrije schietkans op een afvallende bal, maar de middenvelder raakte de bal verkeerd. Vijf minuten later was het wel prijs voor de bezoekers, Origi schoot eerst nog op de paal, maar de goed gevolgde El Barham kon de 1-3 makkelijk binnen koppen. Tienen probeerde tot dan wel, maar kon op geen enkel moment grip krijgen op het Tongerse middenveld. In de 78ste minuut brak Tongeren snel uit, Vanderelst kwam alleen voor Schuermans en werkte beheerst af: 1-4. Twee minuten later gaf Vangeel de thuisploeg nog een sprankeltje hoop door er 2-4 van te maken, maar dichterbij kwam Tienen niet meer. Het was integendeel Tongeren dat nog twee keer heel dichtbij een vijfde treffer was. De 2-4 bleef echter op het scorebord staan.

Tongeren won al bij al verdiend tegen een tegenvallend Tienen. De Limburgers konden wel al na tien minuten met een man minder komen te staan, wat natuurlijk tot een heel andere wedstrijd had geleid. Langs de andere kant toonde de thuisploeg geen enkel moment dat het de betere was van Tongeren en van een koploper mag je toch wel iets meer verwachten.