Spanningen tussen Opdam en Van Gaal

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Spanningen tussen Opdam en Van Gaal
Foto: © SC

Het gaat momenteel niet zo goed met Barry Opdam, de centrale verdediger van AZ Alkmaar en Nederlands international. Hij is zijn basisplaats bij de Alkmaarders kwijtgeraakt. AZ-coach Louis Van Gaal is de laatste weken niet tevreden over de prestaties van Opdam en voor de Uefabekerwedstrijd van vanavond tegen het Spaanse Real Betis Sevilla is voor hem een plaatsje op de bank gereserveerd.

In Sevilla lichtte Van Gaal zijn keuze toe. "Opdam was goed aan het seizoen begonnen, maar daarna raakte hij zwaar geblesseerd aan de knie. Daarna slaagde hij er niet in om zijn oude vorm te pakken te krijgen. Bij ons is de concurrentie hevig achterin en alleen de besten zullen spelen en daar hoort Barry even niet bij", aldus Van Gaal. Kew Jaliens zal vanavond de plaats van Opdam innemen.

Opdam reageerde tegen het Nederlandse persbureau ANP nogal furieus op de woorden van Van Gaal. "Als dat de manier is om mij te prikkelen, dan is hij aan het verkeerde adres. Ik heb dan nog veel liever dat hij alles aan me uitlegt in een persoonlijk gesprek. Ik weet ook wel dat ik in een mindere periode zit, maar dat geldt trouwens voor het hele team. Het is mede daardoor dat ik na mijn blessure mijn goede vorm nog niet heb teruggevonden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties