Koplopers in gevaar, waterkansje voor E. Aalter

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Koplopers in gevaar, waterkansje voor E. Aalter
Foto: © SC

Deze officiële 27ste speeldag in Vierde A, hoe kan het anders in deze slotfase, staat in het teken van de titelstrijd en degradatie. Trouwens bovenaan krijgt het leidersduo Oudenaarde-VG Oostende het niet onder de markt. Onderaan probeert Aalter, na een turbulente voorbije week, zijn waterkansje voor het behoud gaaf te houden.
 
Het zit namelijk zo dat virtuele leider SV Oudenaarde, vorige week met rust, naar het derde geklasseerde URS Centre reist. De Henegouwers onderschatten het belang niet van dit topduel want bij winst naderen ze tot op drie punten en stijgen hun titelkansen. Om die reden werden ruim 500 spelers uit de jeugdreeksen opgeroepen deze wedstrijd, vergezeld door hun afgevaardigden en ouders, bij te wonen. Bovendien zouden ook de talrijke sponsors dit duel met hun aanwezigheid willen opfleuren. Kortom, er wacht Oudenaarde een warme ontvangst.
 
Medeleider VG Oostende krijgt het bezoek van het wispelturige Wevelgem City. De City-ploeg liet vorige week tegen Centre twee kostbare punten liggen ondanks een goede prestatie. Toch schuilt er een addertje in het gras bij de kustploeg. Er gaan geruchten dat de Oostendse voorzitter liever nog een jaartje in Vierde klasse zou willen blijven. Vraag blijft wat de spelers en trainer Calcoen daar van denken. Bij Oostende is sluipschutter Narayannaiken weer beschikbaar en dat kan een hele slok op de borrel schelen.
 
Onderaan speelt Eendracht Aalter wellicht zijn laatste troef uit. In het begin van de voorbije week gaven trainer Patrick Moens en zijn assistent Erwin Lootens, nog niet zo lang geleden in dienst bij de rood-witte club, hun ontslag. In deze slotfase neemt Gaby Stofferis de taak op zich om bij Lovendegem, zelf in puntennood, te trachten buit te halen. Vraag blijft: met welke opstelling zal Aalter aantreden. Want één van de redenen is dat bij Aalter enkele ,,rotte appels’’ (zo meldt hun website) maar best uit de ploeg worden verwijderd.
 
De voorbije weken behaalde Evergem Center een 4 op 6. Bij SV Rumbeke krijgt de formatie van trainer Borkelmans echter een tegenstrever voorgeschoteld die, kost wat kost, minstens die reddende 12de plaats zal willen verstevigen. Pittig detail: bij eventuele Rumbeekse winst komt de West-Vlaamse ploeg tot op drie punten van Evergem. En daar zullen de Oost-Vlaamse gasten aandacht moet aan schenken. Want, niet vergeten , Rumbeke heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan Evergem.
 
Dat geldt in zekere zin ook voor Oostnieuwkerke dat op een 13de plaats prijkt en voorlopig een kandidaat-barrage notering krijgt opgeplakt. Winnen in het West-Vlaamse derby tegen subtopper St. Eloois-Winkel is dan ook noodzakelijk want in het slechtste geval komt Lovendegem op gelijke hoogte en stijgt de spanning.
 
SV Diksmuide kan tegen Zottegem zijn vierde plaats verstevigen middels winst al lijkt de achterstand van de Oost-Vlamingen op een topvijf overbrugbaar. Mits de blauw-gelen erin slagen om Diksmuide in eigen nest kunnen overwinnen. En dat wordt heel, heel moeilijk.
 
Bij Gent-Zeehaven vielen er vorige week, na afloop van het wansmakelijk duel tegen Lovendegem, harde woorden. In de voorbije week deed trainer Eric Ceulemans wat van hem werd verwacht door te hameren op een goede mentaliteit. ,,Alles is uitgeklaard tijdens een avondje snookeren en poolen. We blijven nog steeds 9 wedstrijden ongeslagen. Laten we die collectieve offday snel vergeten. Ik voel dat de neuzen weer in dezelfde richting wijzen. Dat zal inderdaad nodig zijn om bij Peruwelz te oogsten want de Henegouwers hebben met 53 doelpunten de beste aanvalslijn. Als we collectief blijven voetballen kan er ginds iets worden meegepikt’’ aldus de Gentse trainer.
 
Middenmoter WS Lauwe kan zich zondag nog eens ongebreideld uitleven, liefst met een vracht doelpunten, in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Gistel.
 
 
 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties