Laatste kans voor Wilrijk

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Laatste kans voor Wilrijk
Foto: © SC

Berchem dient dit weekend te winnen tegen Ukkel om volop te blijven meedoen voor een plaats in de eindronde. Onderin staat Wilrijk voor de match van de laatste kans tegen Rode-Verrewinkel.

Wilrijk rijgt de nederlagen nog steeds aaneen en het wordt hoe dan ook zeer moeilijk om degradatie te ontlopen. Trainer De Mulder nam ontslag, dus het wordt afwachten of de spelersgroep zich nog kan opladen. Dat zal wel nodig zijn, want Wilrijk staat dit weekend voor de match van de waarheid. De enige ploeg die nog onder Wilrijk geklasseerd staat, Rode-Verrewinkel, komt langs. Voor Rode-Verrewinkel staat er niet zo veel meer op het spel, de degradatie naar eerste provinciale lijkt immers al een feit. 

De prestaties van Berchem waren de jongste weken zeker niet zoals gehoopt werd. Na de nederlaag tegen Eendracht Opstal lijkt Berchem zo goed als uitgeteld voor de titel. Om mee te blijven strijden om het behalen van de eindronde moet er nu gewonnen worden van Ukkel, dat voorlopig nog steeds in het spoor zit van Londerzeel. Ukkel zal dus ook naar Berchem afzakken voor de drie punten, aangezien de Brusselaars in de buurt van Londerzeel willen blijven.

RC Lebbeke was aan een opmars bezig tot het stuitte op tweede periodekampioen Opwijk. Lebbeke moet nu oppassen dat het weer niet op een degradatieplaats belandt. Er kan dus maar best gewonnen worden van Temse, dat vorige week verrassend wist te winnen van Meldert. Temse behaalde 6 op 6 in zijn laatste twee matchen en speelde zich zo naar een veiligere positie.

Verbroedering Meldert en Eendracht Opstal zijn twee ploegen die recent een goede reeks afwerkten. Die van Meldert werd vorige week doorbroken door Temse en Opstal moest een nederlaag toestaan tegen Londerzeel. Dat buiten beschouwing gelaten werkten zowel Meldert als Opstal de laatste weken een foutloos parcours af. Dit is dan ook een 
zespuntenmatch in de strijd om de eindronde. Voor Opstal behoort zelfs kampioen worden nog tot de mogelijkheden, voor Meldert is dat na vorige week wellicht iets te hoog gegrepen.

Kampenhout moet de drie punten zien thuis te houden tegen Grimbergen. Kampenhout heeft twee punten minder dan Grimbergen en in de strijd om het behoud is het treffen tussen beide ploegen vanzelfsprekend een belangrijke wedstrijd. Grimbergen kan bij winst een gouden zaak doen en de degradatiezorgen weer even vergeten.

Leider Londerzeel krijgt zondag het bezoek van Opwijk. Londerzeel zit nog steeds op titelkoers en wil daar ook blijven door ook nu zondag de drie punten te pakken. Opstal en Ukkel lijken de overgebleven concurrenten van Londerzeel te zijn. Aangezien die twee ploegen een moeilijke verplaatsing voor de boeg hebben, kondigt er zich voor Londerzeel een belangrijk weekend aan. Met het eindrondeticket heeft Opwijk al een aantal weken vast waar het van droomde. Toch wist Opwijk ook daarna zijn plaats in de subtop te behouden. 

Schoten staat nog steeds in de eerste helft van de rangschikking. Toch is Schoten na de nederlaag tegen Grimbergen nog niet helemaal veilig. Er wordt dan ook gerekend op een overwinning tegen Kontich, dat moet oppassen of zijn status van eindrondedeelnemer verandert in die van degradatiekandidaat. Kontich is bezig aan een vrije val en een overwinning is de ideale manier om die te doorbreken.

Dilbeek krijgt er nog drie punten bij en dus heeft het evenveel punten dan Lebeke-Aalst. Het is dus duidelijk dat de winnaar van de ontmoeting tussen de beide ploegen een grote stap richting behoud zet. De verliezer daarentegen blijft zich in de degradatiezone bevinden. Met één punt komen zowel Dilbeek als Lebeke-Aalst niet veel verder.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties