Woluwe wilt thuis bevestigen

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Woluwe wilt thuis bevestigen
Foto: © SC

Cappellen heeft de spanning wat betreft de titel weer helemaal teruggebracht en trekt naar WS Woluwe, dat graag een tweede thuisoverwinning op rij zou behalen. Dender krijgt het bezoek van Turnhout en het blijft uiteraard ook uitkijken naar de prestaties van de degradatiekandidaten, die vorige week bijna allemaal punten pakten.

WS Woluwe behaalde twee weken geleden voor het eerst sinds lang weer een thuiszege en wilt die lijn nu doortrekken tegen de tweede in de stand, Cappellen. Woluwe bevindt zich nog altijd in de middenmoot van het klassement en een overwinning kan Woluwe weer op weg zetten naar een plaats in de eerst helft van het klassement. Cappellen mag weer dromen van de titel en omdat zo te houden moet er in Woluwe natuurlijk de volle buit gepakt worden.

Torhout is niet echt denderend bezig de laatste weken. Na een schamele 2 op 15 is de aansluiting met de subtop ver zoek. Torhout lijkt niet meer uit de middenmoot te gaan verdwijnen. Bornem heeft de punten in ieder geval harder nodig. Bornem verloor vorige week het cruciaal duel tegen Maldegem en was daarmee één van de enige ploegen die onderaan staan die vorige week geen punten wist te behalen. Dat moet dit weekend dus wel gebeuren, anders dreigt de kloof met Aalst te groot te worden.

Maldegem hield dus de druk van zich af door te gaan winnen in Bornem, maar wordt nog steeds door verscheidene ploegen op de hielen gezeten. In geval van een nieuwe overwinning kan Maldegem zich misschien aansluiten bij de middenmoot. Tegenstander is FCN Sint-Niklaas, dat vorige week een belangrijke zege boekte in de strijd om het behalen van een eindrondeticket. Om de derde plaats te behalen zal Sint-Niklaas dit weekend moeten bevestigen.

Diegem puurde zeven punten uit zijn laatste drie wedstrijden en lijkt daarmee weer aan de betere hand. Toch is Diegem enkele plaatsen gezakt en bekleedt het nu de zevende plaats. Diegem heeft wel evenveel punten dan Waregem, de zesde in de stand. Bij winst tegen Aalst zal Diegem die zesde positie wellicht overnemen. Eendracht Aalst verkeert in een uitstekende vorm en is reeds vier wedstrijden ongeslagen. Aalst leunt nog steeds dicht aan bij ploegen als Maldegem en RC Mechelen en indien Aalst de prestaties van de afgelopen weken nog kan herhalen komt het wellicht van een degradatieplaats weg.

Wetteren heeft sinds de terugronde de smaak van overwinningen te pakken en is nauwelijks te stoppen. Wetteren staat dan ook aan de leiding in de derde periode en steeg naar de vijfde plaats in de algemene stand. Dat betekent dat Rupel Boom dit weekend voor een moeilijke klus staat. Boom verkeert in dezelfde situatie als Bornem en kan dus maar beter snel punten pakken.

Harelbeke deelt op dit moment de vierde plaats met Wetteren en moest toestaan dat Sint-Niklaas een beetje afstand nam. Om de kloof binnen de perken te houden gaat Harelbeke voor de drie punten tegen Racing Waregem, dat zijn vrije val doorzet. Waregem dreigt tot de top zes te vallen en zal zich moeten herpakken indien het de aansluiting met de subtop niet wil verliezen.

Dender verloor vorig weekend de topper van Cappellen, maar heeft wel nog alles in eigen handen. Om de druk niet te groot te laten worden zou een overwinning tegen KV Turnhout wel welkom zijn. Turnhout kon eindelijk nog eens uithalen en zal wellicht gemotiveerd zijn om een vervolg te breiden aan de deugddoende overwinning van vorige week.

Een ploeg die op dit moment niet te best bezig is, is Willebroek-Meerhof. Het is al zeven matchen geleden dat Willebroek-Meerhof nog eens kon zegevieren en in de laatste zes partijen werden er amper drie punten behaald. De derby tegen RC Mechelen is een mooie gelegenheid om iets recht te zetten. RC Mechelen behaalde vorige week een broodnodige overwinning, maar voelt nog steeds de hete adem van Eendracht Aalst in zijn nek. In de matchen die er nog resten zal RC Mechelen dus ook nog goede resultaten moeten halen om barragematchen te vermijden. Er staat voor beide ploegen dus veel op het spel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties