socReal Sociedad
barBarcelona
Datum: 18/03/2006 20:00
Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Anoeta
Barcelona heeft geen moeite met Sociedad
Dave Sentobin
| 0 reacties
Barcelona heeft geen moeite met Sociedad
Foto: © SC

Koploper Barcelona had bijzonder weinig moeite met Real Sociedad. De Basken konden enkel het eerste kwartier weerwerk bieden. De Zweed Larsson en de Kameroener Eto’o zorgden voor de Catalaanse doelpunten. Barcelona legt door deze overwinning de druk weer bij zijn achtervolgers. Real Sociedad deed een enorme slechte zaak in de strijd om het behoud.
 
Frank Rijkaard startte nog eens met de Nederlander Van Bommel in de basis. Vroeg in de eerste helft zag Ronaldinho Larsson van zijn tegenstander weglopen. Na zeven minuten schoot hij de 0-1 al voorbij keeper Alberto. Real Sociedad had tot hiertoe wel enkele keren op de counter in de buurt van Victor Valdés proberen te komen, maar zonder succes. Na de goal kwamen de Basken nog dreigen via de Deen Skoubo en de Chileen González. Nadien trokken de mannen van Rijkaard het laken naar zich toe.
 
Na zes minuten in de tweede helft speelde – alweer – Ronaldinho Van Bommel vrij. De Nederlander schoot op de paal, maar topschutter Eto’o knalde in de rebound binnen. Goal nummer twintig voor de Kameroener. Barcelona kwam niet meer in gevaar en probeerde niet al te veel krachten meer te verliezen in de al gespeelde partij. De Catalanen wonnen zaterdag in het Anoeta-stadion niet door het flitsende spel, maar wel door de trefzekerheid van zijn spitsen en de vista van Ronaldinho.
 
Barcelona vergroot voorlopig de voorsprong op zijn eerste achtervolgers tot twaalf punten. De druk ligt dus bij Valencia en Real. Valencia neemt het vanavond op tegen Racing Santander en Real Madrid speelt thuis tegen Betis. Enig minpunt voor de Catalanen zijn de blessures voor Márquez en Edmilson. Ook Larsson viel licht geblesseerd uit. De Basken moeten zich stilaan zorgen beginnen te maken. Real Sociedad staat slechts twee punten boven de degradatiezone en al de ploegen onder de Basken moeten vanavond nog spelen.