Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Mestalla
Valencia kan opnieuw niet winnen
Dave Sentobin

Valencia en Villarreal speelden 1-1 gelijk. Valencia had dat gelijkspel vooral te danken aan doelman Cañizares. De Spaanse goalie stopte weeral een penalty. Riquelme miste tien minuten voor tijd vanop elf meter. Baraja had met een magistrale vrije trap zijn ploeg op voorsprong gebracht. Forlán zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker na een misser in de verdediging. De thuisploeg moest meer dan een helft met tien man verder. Net voor rust kreeg Angulo zijn tweede gele kaart.

De wedstrijd begon zoals de meeste belangrijke wedstrijden beginnen met veel enthousiasme, maar ook met veel onzorgvuldigheden. Op het middenveld nam Aimar de bovenhand van zijn landgenoot Riquelme. De balvaardige Argentijn van Valencia werd bijgestaan door een bedrijvige Baraja. De Spanjaard zorgde voor de 1-0 voorsprong. Hij trapte een vrije trap vanop zo’n 30 meter via de paal binnen. Valencia had duidelijk veldoverwicht en zorgde voor de meeste kansen via Villa en Mista. Net voor de rust liep publiekslieveling Angulo echter tegen een domme tweede gele kaart. De Spanjaard kreeg twee gele kaarten in slechts tien minuten. De laatste kreeg Angulo voor een late tackle.

De thuisploeg moest de minimale voorsprong nog 45 minuten proberen te behouden. Verrassend genoeg was het Valencia dat met tien man het beste combineerde en de meeste kansen verzamelde. Aimar speelde vanavond zonder twijfel zijn beste partij van het seizoen. Spreekwoordelijk viel de goal uiteraard aan de andere kant. Franco profiteerde van een slippertje in de Valencia-verdediging en legde slim breed voor Forlán. De Uruguayaan tikte beheerst binnen. Miguel en Baraja hadden allebei nog kansen om de winnende treffer te maken, maar ze faalden. Tien minuten voor tijd kreeg Villarreal een penalty van scheidsrechter Borbalán. Marchena sloeg de bal knullig met de hand weg in het strafschopgebied. Cañizares ranselde de penalty van Riquelme opnieuw uit zijn doel. Het was helemaal niet de dag van de Argentijnse spelmaker. Nog geen twee weken geleden stopte de Cañizares ook al een penalty van Ronaldo in de laatste minuten.

Valencia doet een enorme slechte zaak in de strijd om de tweede plaats. Osasuna won vanavond immers gemakkelijk van Real Sociedad en klimt over het team van Quique Sánchez Flores. Real speelde gelijk tegen Zaragoza en behoudt één punt voorsprong op Valencia. De verguisde Ronaldo scoorde in de 91ste minuut de gelijkmaker. Valencia kon de afgelopen vijf wedstrijden niet winnen. Gelukkig voor de ploeg is Cañizares wel in grote vorm. De keeper solliciteert nadrukkelijk voor een plaatsje in de Spaanse selectie. Villarreal maakte geen enkel moment aanspraak op de overwinning, maar ging toch nog bijna lopen met de drie punten. Het team van coach Pellegrini staat voorlopig achtste met evenveel punten als Sevilla. In de rangschikking kan Atlético Madrid – speelt morgen thuis tegen dat Sevilla –  ook nog op gelijke hoogte komen. De Madrilenen moeten dan wel winnen.