Speeldag: Halve Finales
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Simons helpt PSV voorbij AZ naar finale
Kristof Blomme

PSV heeft zich geplaatst voor de finale van de Gatorade Cup. De Eindhovenaren waren te sterk voor AZ na verlengingen. Het eerste doelpunt kwam van de voet van Timmy Simons. Farfan forceerde de beslissing.

PSV en AZ, het nummer één en twee uit de eredivisie, vochten een duel uit voor de eerste finaleplaats. Het werd een fletse partij zonder veel kansen. De beste mogelijkheid in de eerste helft was voor Farfan. Zijn schot was echter net niet goed genoeg. Ook Alex dreigde even met een vrije trap. Vlak voor de pauze vroeg de thuisploeg een strafschop na een duel tussen Huysegems en Ball. Wegereef ging daar niet op in. De ruststand werd bereikt met een logische 0-0 op het bord.

Na de pauze had de match zowaar nog minder om het lijf. Het tempo zakte en kansen bleven uit. Beide ploegen waren duidelijk bang om te verliezen. In de slotfase begonnen de bezoekers toch wat in hun kansen te geloven. Eerst trapte Perez naast. Nadien mocht ook topschutter Arveladze op doel trappen, zonder succes. De wedstrijd stevende af op verlengingen.

Vlak voor het einde van de eerste verlenging viel een afvallende bal voor de voeten van Simons. De Belgische middenvelder schoot de bal in één tijd voorbij Timmer. AZ probeerde nog aan te dringen, maar PSV was de gevaarlijkste ploeg op de counter. In de laatste minuut nam Farfan alle twijfel weg na een misverstand tussen Timmer en Mathijsen. De finale vindt op zeven mei plaats in De Kuip. Ajax of Roda JC zal daarin de tegenstander zijn.