Rennes & Montpellier scoren acht keer

Philippe Crols

In Frankrijk staan deze week de kwartfinales van de nationale beker op het programma. Dinsdag ging leider Lyon er al uit tegen Marseille en plaatste PSG zich ten koste van Lille. De laatste kwartfinale staat woensdagavond nog gepland en gaat tussen Calais en Nantes. In de vooravond al klopte Rennes tweedeklasser Montpellier.

Rennes is de huidige nummer drie in de Ligue 1 en Montpellier staat pas tiende in de Franse tweede klasse. Op papier dus een makkelijke wedstrijd voor thuisploeg Rennes, maar dat draaide eventjes anders uit. Toch leken de bezoekers na twee minuten al dood en begraven. Briand had de thuisploeg immers toen al op voorsprong gezet. Nog geen tien minuten later maakte Lafourcade echter gelijk. Het zou niet het laatste wapenfeit geweest zijn van 23-jarige Franse spits. We kregen dan wel twee doelpunten binnen de eerste tien minuten, maar de tachtig overige minuten die daarop volgden vielen er geen doelpunten te noteren. De verlengingen maakten echter veel, zoniet alles goed.

Rennes-aanvoerder Monterrubio scoorde in die eerste verlenging twee maal en leek zijn ploeg richting halve finales te schieten, maar Lafourcade bracht de bezoekers net voor het verstrijken van de eerste verlenging terug, 3-2. Twee minuten later diepte Utaka de kloof echter al weer uit tot 4-2 en toen de Zweed Källström er tien minuten voor het einde van de tweede verlenging 5-2 van maakte was het echt wel over voor de bezoekers. Daar kon ook de derde treffer van Lafourcade niets meer aan veranderen. Rennes gaat naar de halve finale.