Supporters bezorgen Messina 3-0 nederlaag

K M

De disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond heeft beslist dat Messina de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Empoli met 3-0 verliest. De wedstrijd moest in de 89ste minuut worden stopgezet wegens supportersrellen.

De supporters van de thuisploeg waren woedend omwille van de degradatie en lieten dat in de eerste helft merken door Bengaals vuur op het veld te smijten. In de tweede helft werden de spelers zelfs bekogeld met flessen water en tomaten. De scheidsrechter besliste dan maar om de wedstrijd bij een 2-1 stand in het voordeel van Empoli in de 89ste minuut stop te zetten.

De uitslag wordt nu 3-0 in het voordeel van Empoli, maar de doelpunten van Nicola Pozzi en Antonio Nocerino zullen niet mee tellen. Messina zal ook zijn eerste thuiswedstrijd van volgend seizoen op een neutraal veld moeten spelen.

De discplinaire commissie schorste ook dertien spelers voor één wedstrijd waardoor zij het laatste duel van het seizoen 2005-2006 zullen missen. Het gaat hem om Burdisso (Inter), Fini (Ascoli), Paci (Ascoli), Cristante (Messina), Innocenti (Messina), Zanchi (Messina), Vieira (Juventus), Franceschini (Reggina), Lucarelli (Reggina), Scurto (Chievo), Conti (Cagliari), E. Filippini (Treviso) en Galante (Livorno).