EK-finale tussen Nederland en Oekraïne

Kristof Blomme
| 0 reacties
EK-finale tussen Nederland en Oekraïne
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jong Oranje en jong Oekraïne spelen zondag de finale van het EK in Portugal. Onze Noorderburen waren met 3-2 te sterk voor Frankrijk. Oekraïne kon pas na het nemen van strafschoppen afstand nemen van Servië & Montenegro. 

De beloften van Nederland konden voor het eerst in het bestaan de finale bereiken van een groot toernooi. Frankrijk begon het best aan de partij. Desondanks was het Nederland dat op voorsprong kwam na een lage schuiver van Hofs. Vijf minuten voor de pauze verdubbelde de onvermijdelijke Huntelaar de score met een schitterende lob. 

In de tweede periode knokte Frankrijk terug. Na vijf minuten zette Faubert de aansluitingstreffer op het bord. Met nog vijf minuten op de klok kwamen de jonge Fransen zelfs langszij via een vrije trap van Bergougnoux. Verlengingen moesten dus de beslissing brengen. Vlak voor het einde van de eerste verlenging moest Frankrijk met tien verder, toen Faubert een tweede keer geel pakte. Uiteindelijk was het opnieuw Hofs die voor de winnende treffer tekende. 

In de finale moet Oranje Oekraïne bekampen. Die kwamen na 120 minuten voetballen niet verder dan 0-0 tegen Servië. Uiteindelijk werd de strafschoppenreeks gewonnen met 5-4. Ook in de poules kwamen Nederland en Oekraïne al tegen elkaar uit. Toen wonnen de Oostblokkers met 2-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties