Competitie: Beker van België
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Luminus Arena
Tongeren wint derby

In de derde ronde van de Beker van België stond vanmiddag het treffen tussen derde klasser KSK Tongeren Hedera Millen en vierde klasser KVV Heusden-Zolder op het programma. De wedstrijd ging voor de gelegenheid door op het oude veld van Hedera Millen, omdat het nieuwe stadion van de fusieclub nog niet klaar is.

Op een slecht bespeelbaar veld begon de wedstrijd voorzichtig. De eerste dreiging kwam van de thuisploeg. Morhaye werd diepgestuurd, maar de aanvaller talmde te lang waardoor de dreiging weg was. Een paar minuten later verraste Daerden de centrale verdediging met een knappe solo, Eerdekens kon niet anders dan aan de noodrem trekken aan de rand van de grote rechthoek. Bizar genoeg had de scheidsrechter zelfs geen gele kaart over voor de overtreding. Heerens nam de vrije trap voor zijn rekening en plaatste de bal mooi in het hoekje: 1-0 na acht minuten spelen. De bezoekers leken van slag en Tongeren nam resoluut de wedstrijd in handen. Toch bleven echte kansen uit, tot Vanderelst in de 25ste minuut de bal aan de rand van het strafschopgebied loeihard voorbij doelman Schepers schoot: 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Na rust liet de thuisploeg het balbezit aan Heusden. Met een driedubbele wissel in de 60ste minuut hoopte trainer Swerts het tij alsnog te keren. Een minuut later was de wedstrijd echter helemaal beslist. Na een snelle counter via Daerden, deed opnieuw Vanderelst met een prachtige lobbal de wedstrijd op slot: 3-0. Hierna kreeg de thuisploeg via invaller Slechten (2x) en Daerden nog een paar grote kansen op een vierde doelpunt, maar de 3-0 bleef op het bord staan.

Beide ploegen lijken klaar te zijn voor de competitie. Tongeren HM maakte een sterke indruk en gaat verdiend een ronde verder. Heusden-Zolder ging weliswaar zwaar onderuit, maar toonde dat er zeker kwaliteit zit in de jonge ploeg, die een rol van betekenis moeten kunnen spelen in vierde.