Huntelaar wint van Ierland

Nederland won in Dublin met 4-0 van een mak Ierland. Vooral aanvaller Klaas-Jan Huntelaar kende een droomdebuut. De spits zorgde voor twee doelpunten en twee assists. Bondscoach Marco van Basten zal alvast met een dubbel gevoel zitten. Een mooie overwinning van Oranje, maar waarom liet hij Huntelaar thuis van het WK in Duitsland?

De spelers van Oranje speelden een uitstekende eerste helft. Ierland kwam nauwelijks aan de bal en onderging de wet van de sterkste. De eerste echt grote kans was voor Arjen Robben, maar hij mikte net naast het doel. Daarna was het de moment van Klaas-Jan Huntelaar. Hij scoorde een mooi doelpunt, maar dat werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. Toch bleef Huntelaar niet bij de pakken zitten, want enkele minuten later scoorde hij dan toch zijn doelpunt. Op een corner van Van Persie kon de aanvaller van Ajax ongehinderd inkoppen. Nog voor rust kwam Oranje op 0-2 na een combinatie tussen Huntelaar en Robben.

Ook in de tweede helft bleef Nederland baas. De ploeg van Marco Van Basten liep al snel uit naar een 0-4 voorsprong. Eerst scoorde Huntelaar zijn tweede van de avond op aangeven van Van der Vaart. Een paar minuten daarna was het Robin van Persie die op aangeven van Huntelaar de bal via de onderkant van de lat in doel schoot. Nederland kreeg ook daarna nog kansen om de score te doen oplopen, maar liet enkele uitstekende mogelijkheden liggen. [AN]