Inter onmiddellijk voor lastige trip

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Inter onmiddellijk voor lastige trip
Foto: © SC

Dit weekend is het eindelijk zover: de Serie A begint! Er staan al enkele pittige wedstrijden op het programma: met Fiorentina-Inter krijgen we zelfs al een topaffiche. 
 
Roma trapt zaterdag om 18.00 uur de competitie af in het eigen Olimpico tegen de seizoensrevelatie van vorig jaar: Livorno. Voor Sammy Kuffour wordt het een bijzondere wedstrijd: de Ghanese verdediger was vorig seizoen nog Giallorosso maar tekende in het tussenseizoen voor de Toscanen. Roma verloor in 2006 nog niet in eigen huis en Livorno won niet meer op verplaatsing sinds januari.
 
De klapper van de speeldag wordt zaterdagavond gespeeld. In Firenze neemt Fiorentina het op tegen het sterrenensemble van Inter. Dé favoriet voor de titel zal meteen op de hoede moeten zijn, want de ploeg van Cesare Prandelli wil zo snel mogelijk de 19 strafpunten wegspelen. De thuisploeg hoopt op weer een topseizoen van Luca Toni (foto), die in de transferperiode bijna naar Inter verhuisde. De Nerazzurri spelen ook voor hun onlangs overleden president Giacinto Facchetti. Alle vedetten zijn fit, dus het wordt drummen voor een plaats in de basis.
 
Op zondagmiddag springt vooral Milan – Lazio in het oog. Beide ploegen starten met strafpunten als gevolg van het schandaal, respectievelijk 8 en 11. De Rossoneri moeten eigenlijk al winnen als ze de hoop op de titel levendig willen houden. Milan kan rekenen op Inzaghi, die al in bloedvorm zit. Lazio brengt Foggia tussen de lijnen, die in de zomer naar Milan kwam maar onmiddellijk werd uitgeleend aan de Biancocelesti. Hij kan zondag het ongelijk van het Milan-bestuur bewijzen.
 
Cagliari – Catania wordt wellicht ook een speciale wedstrijd: Sardinië tegen Sicilië. De thuisploeg kon tot veler verbazing topscorer Suazo (foto) behouden en hoopt een rustiger seizoen te kennen dan vorig jaar, toen lang tegen de degradatie moest gevochten worden. Catania, de promovendus, teert niet op grote namen en zal het deze jaargang vooral van het enthousiasme moeten hebben.
 
Palermo wil dit seizoen hoge ogen gooien. De Rosaneri nemen het in hun eerste wedstrijd op tegen Reggina, dat met 15 strafpunten aan het seizoen start. De Sicilianen verloren nog nooit op de eerste speeldag, sinds ze terug in de Serie A spelen en voor Reggina is het al van 2000-2001 geleden dat de openingsspeeldag met winst werd afgesloten.

 
De andere wedstrijden:
 
Atalanta – Ascoli
Chievo – Siena
Messina – Udinese
Sampdoria – Empoli
Torino - Parma
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties