Tom Nordlie nieuwe trainer van Viking Stavanger

viki meeuwis
| 0 reacties
Tom Nordlie nieuwe trainer van Viking Stavanger
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er werd al enige dagen over gespeculeerd maar vanmorgen om elf uur werd het op de persconferentie in Stavanger bevestigd: Tom Nordlie wordt met onmiddellijke ingang de nieuwe trainer van Viking. De 44-jarige Nordlie die eerder dit jaar ontslagen werd bij IK Start, waar hij drie seizoenen als trainer aan de slag was, neemt dus het roer over van de Zweed Tom Prahl. Zijn opdracht: Viking in eerste klasse houden. De ploeg is immers aan een slecht seizoen bezig. De club wist nog maar vier wedstrijden te winnen, vijf werden gelijkgespeeld maar ze verloren ook tien matchen. Daarmee staan ze met 17 punten uit 19 wedstrijden op de laatste plaats. 

Foto: Scanpix

Nordlie staat erom bekend dat hij een maximum inzet van zijn spelers eist. Dat was volgens het bestuur van de club net wat ze zochten: iemand die de controle over de ploeg stevig in handen neemt. “Ik moet inderdaad een wat meer autoritaire koers varen nu, dat was misschien anders geweest indien ik op een ander tijdstip tot de club was toegetreden”, aldus Nordlie. “Het wordt spannend om te zien hoe ver we kunnen komen op korte tijd, het zal belangrijk zijn om de concentratie in de ploeg te houden. Ik wil nu tot een zo gestructureerd mogelijk offensieve ploeg vormen”, gaf Nordlie nog mee.
 
En de tijd dringt inderdaad, het seizoen in Noorwegen is immers bijna gedaan; met  nog amper zeven wedstrijden te spelen moet Viking nog een moeilijk programma afwerken. De voorlaatste speeldag spelen ze immers op Lerkendal bij Rosenborg en op de laatste krijgen ze de voorlopige leider Brann op bezoek. Dit weekend krijgt de club Stabæk op bezoek.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties