Portsmouth voor eerste keer onderuit

Dirk Pieters

Het moest er ooit eens van komen en maandagavond was het een feit: De eerste nederlaag van Portsmouth dit seizoen. De club verloor op eigen veld met 0-1 van Bolton. Door deze overwinning neemt Chelsea alleen de leiding in Engeland en volgt Pompey op twee punten van de landskampioen.

In de eerste helft zorgde Kevin Nolan voor de enige treffer van de avond. Hij schoot in de 22e minuut de bal hard tegen de netten. The Trotters gaven de voorsprong niet meer uit handen en boekten zo een verrassende overwinning.

Portsmouth blijft hiermee steken op het aantal van dertien punten uit zes wedstrijden, goed voor een gedeelde tweede plaats op de ranglijst. Bolton stijgt van de negende naar de zesde plaats, met elf punten uit zes wedstrijden. [AN]