Analyse Eerste afscheiding tussen kop en staart

J. S.
Eerste afscheiding tussen kop en staart

Afgelopen weekend werd in Derde Klasse B de vijfde speeldag afgewerkt. De twee koplopers Olympic Charleroi en Sprimont gingen niet in de fout en blijven de ranglijst aanvoeren. Onderin behaalde Walhain zijn eerste puntje, maar gingen La Louvière en FC Luik opnieuw onderuit. Hierdoor is er een eerste duidelijke afscheiding ontstaan tussen de kop en de staart van het klassement.

Olympic Charleroi en Sprimont maakten dus geen fout, de Karolingers wonnen met het kleinste verschil tegen La Louvière, Sprimont won de topper tegen Tongeren HM met 3-1 (zie verslag). Hierdoor blijven beide ploegen de ranglijst aanvoeren met twaalf punten.

Dit zijn twee punten meer dan KSK Hasselt, dat het heel goed blijft doen. De Limburgers wonnen met zware 1-4 cijfers op het veld van Kelmis. Een belangrijke rol was er weggelegd voor middenvelder Davy Sroka, die vlak voor rust enigszins tegen de gang van het spel in de score opende. Toen Beckers en opnieuw Sroka via strafschop er in het eerste kwartier na rust 0-3 van maakten, was de wedstrijd helemaal beslist. Demarteau deed nog even iets terug door er 1-3 van te maken, maar Pasaoglu legde de 1-4 eindstand vast. Kelmis blijft door de nederlaag in de kelder van het klassement staan met vier punten.

Bocholt VV kon zijn knappe overwinning van vorige week op het veld van Visé niet bevestigen. De Limburgers gingen in een open wedstrijd met 2-3 onderuit tegen UR Namur, dat samen met Hasselt de derde plaats in de rangschikking bezet. De thuisploeg had nochtans, zeker voor rust, kansen genoeg om de Walen volledig uit te tellen, maar liet dit na. Bocholt begon wel goed met een vroeg doelpunt van Vrolix, maar de wenkende kansen nadien werden telkens gemist. Op de koop toe maakte Namur er vlak voor rust uit het niets 1-1 van via Bojovic. Na rust waren de bezoekers een stuk sterker, toch kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong via Kocaslan. De reactie van Namur bleef echter niet lang uit, El Kadri zorgde twee minuten later alweer voor de gelijkmaker en Kenmogne maakte het Waalse feestje compleet door drie minuten later een strafschop te benutten. In het slotminuut slaagde Bocholt er niet meer in om gelijk te maken.

De trainerswissel bij Visé bleef niet zonder gevolg. In de derby tegen Seraing werd er met 3-2 gewonnen. De bezoekers kwamen via Ventura nog wel op voorsprong, maar na een loepzuivere hattrick van Mamoun in het laatste kwart van de wedstrijd kwamen de Luikenaars op een veilige 3-1 voorsprong. In de slotminuut milderde Ince nog tot 3-2.

CG Walhain behaalde zijn eerste puntje tegen Couillet, Saveur bracht zijn ploeg zelfs op voorsprong, maar Grandisson legde de 1-1 eindstand vast. WS Woluwe verloor verrassend twee punten tegen CS Verviers, de Vlaams-Brabanders zagen de bezoekers in de 90ste minuut gelijk maken via Forthomme. Eerder had Allou Woluwe op voorsprong gebracht.

FC Luik verloor opnieuw, de ploeg ging met 0-2 onderuit tegen Franc Borains, dat voor de twee week op rij de drie punten binnen haalt. Gallo zette de bezoekers al vroeg op voorsprong, in de slotfase legde Duez de 0-2 eindcijfers vast.