Negen arrestaties in de zaak rond Lazio

Negen arrestaties in de zaak rond Lazio
Foto: © SC

De Italiaanse politie heeft negen aanhoudingsbevelen uitgevaardigd, waaronder één tegen Giorgio Chinaglia. De politie doet dit na maanden onderzoek en gebaseerd op het feit dat verschillende personen de waarde van de aandelen van Lazio wou verhogen door het verspreiden van valse informatie.
 
Officiële verklaring: “De aanhoudingsbevelen baseren zich op communiqués, die in feite geen enkele basis hadden, die zijn rondgegaan in de eerste maanden van dit jaar verspreid door een paar individuen over het feit dat een buitenlandse groep aandelen zou kopen zodat ze een controlerende functie binnen Lazio zouden hebben.”
 
De waarde van de aandelen van Lazio stegen met ongeveer 30 % toen het nieuws bekend geraakte. Voormalig speler en vice-voorzitter van Lazio Chinaglia beweerde dat hij een Hongaarse groep rond zich had die Lazio wou overnemen van huidig voorzitter Claudio Lotito. De politie gelooft echter niet veel van dat verhaal. Vier van de aanhoudingsbevelen zijn uitgevaardigd tegen supporters die Lotito en zijn vrouw met de dood hebben bedreigd om hem te intimideren en hem zo de club te doen laten verkopen.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties