Analyse Diksmuide met ouderwetse doelpuntenfestival

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Diksmuide met ouderwetse doelpuntenfestival
Foto: © SC

Op de voorbije speeldag zorgde Diksmuide in Vierde  A voor een ouderwets doelpuntenfestival door tegen Evergem Center liefst achtmaal te scoren.  Zelfs dubbele cijfers lagen in het verschiet hoewel de thuisploeg enige genade vertoonde voor zijn heel zwakke tegenstander. Een vernedering meteen voor Evergem waar inmiddels geruchten de ronde doen dat trainer Vital Borkelmans op de wip zit.
 
Een tweede verrassing was de eerste nederlaag van leider SC Wielsbeke bij VG Oostende. Nochtans was er geen gebrek aan doelrijpe kansen aan beide kanten. En nadat Fernandes de paal trof zou De Weer in de tweede helft met twee doelpunten de leiders doen knielen.
 
Runner-up SV Zottegem blijft de overwinningen aan mekaar rijgen. Ook thuisploeg Gent-Zeehaven moest het hoofd buigen voor trefkrachtige bezoekers. Halfweg eerste helft scoorde Van Steenberghe voor de bezoekers. Op slag van rust zorgde Moreels voor de verdubbeling. De thuisploeg liet een drietal kansen onbenut en dat brak hen zuur op want met een derde pot via Varache mocht Gent-Zeehaven afdruipen.
 
In de eerste helft was Heppignies de betere ploeg op SV Rumbeke. Dat vertaalde zich in de bezoekende openingstreffer via Di Bernardo. Na de hervatting kon een ontketende thuisploeg de wedstrijd doen kantelen met twee doelpunten via Deneve. Vier minuten voor tijd knalde Dejaisse de bezoekende gelijkmaker tegen de touwen.
 
In het aanvangskwartier scoorde Izegem bij Sint Gillis-Waas tweemaal via Seynhaeve en Coghe. Nog voor rust lukte Samari de aansluitingstreffer. In een spannende tweede helft kon De Vos de thuisploeg langszij loodsen. In het slot spatte nog een poging van De Vos op de verste paal.
 
Het duel tussen WS Lauwe en URS Centre brak slechts in het derde kwartier open. Het was vooral de thuisploeg die fors aandrong. Na het uur kwam Centre in de wedstrijd en kregen uiteindelijk iets teveel met een strafschop omgezet door Devillers in de slotfase.
 
Door de nipte zege tegen E. Zele klimt Sint Eloois-Winkel naar de leidersplaats. In de eerste helft bleven beide defensies niet te verschalken. Meer druk in de tweede helft zou Winkel de zege bezorgen via het enige doelpunt van Vanherpe.
 
Wevelgem City moest in de eerste helft Houdeng van het lijf houden hoewel de thuisploeg niet tot scoren kwam. Na rust bleef Wevelgem voortdurend de betere ploeg want met doelpunten via Rosseel en Dever kreeg de thuisploeg een mentale klap. Verder dan een late aansluitingstreffer van Cloquet kwam Houdeng niet.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties