Zware test voor Milanezen

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Zware test voor Milanezen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 7de speeldag van de Serie A staan zowel AC Milan als Inter voor een niet te onderschatten opdracht. De Rossoneri nemen het in San Siro op tegen Palermo, Inter moet de wei in tegen Udinese. AS Roma zou wel eens kunnen profiteren, want de Giallorossi lijken voor een formaliteit te staan tegen Chievo, dat wel weer onder de hoede staat van Del Neri, die 2 seizoenen geleden nog een niet zo succesvolle passage in de hoofdstad kende.

Na 3 opeenvolgende gelijke spelen moet Milan dringend aanknopen met de overwinning. Dat zal niet eenvoudig zijn tegen seizoensrevelatie Palermo. De Sicilianen blinken echter niet uit in het secuur verdedigen en misschien betekent dit dé kans voor de spitsen van de Rossoneri om eindelijk nog eens de weg naar het doel te vinden. Gilardino, Inzaghi en/of Oliveira zullen voorbij Agliardi moeten raken, die na een blessure weer zijn plaats inneemt. Nadat Pirlo (foto) vorig weekend aan de kant bleef, staat de strateeg zo goed als zeker in de basis. Guidolin heeft niet veel redenen om aan de veldbezetting te sleutelen en doet dat dan wellicht ook niet.

Inter heeft een verraderlijke verplaatsing naar Udine voor de boeg. De thuisploeg is uitstekend gestart en komt, mits een overwinning, op gelijke hoogte van de Nerazzurri. De schorsing van Muntari (foto) is wel een aderlating, net zoals de blessure van verdediger Felipe. Bij Inter rust de hoop vooral op de schouders van Dejan Stankovic, dé man in vorm de jongste weken. Hernan Crespo raakt wellicht fit, zodat Cruz, woensdag nog de held in de Champions League, waarschijnlijk naar de bank verhuist.

Roma wil zich herpakken na de teleurstellende nederlaag in Reggina, wat hen de leidersplaats koste. Spalletti heeft echter heel wat zorgen: Mancini is alweer geblesseerd en ook Montella ligt nu in de lappenmand. Totti speelt dit seizoen voorlopig heel erg bleek en Pizarro vertrok deze week naar Chili om familiale redenen: hij is wellicht niet tijdig terug. Bij de tegenstander zal Luigi Del Neri hypergemotiveerd zijn om te revancheren voor zijn mislukte avontuur bij Roma. Hij hield het nauwelijks enkele maanden uit bij de Giallorossi. Weer op het oude nest is zijn taak allerminst eenvoudig: Chievo, nog zonder overwinning, naar de middenmoot hijsen.

De andere wedstrijden van de zevende speeldag:

Fiorentina - Reggina
Catania - Lazio
Atalanta - Sampdoria
Livorno - Siena
Messina - Empoli
Parma - Ascoli
Cagliari - Torino

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties