Speeldag: Speeldag 8
Stadion: BayArena
Eerste driepunter voor Hamburg
Dirk Pieters

Hamburg is er eindelijk in geslaagd om zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen te winnen. Het won met 1-2 op het veld van Leverkusen. De Peruaan Guerrero was de man van de wedstrijd met zijn twee doelpunten.

Hamburg kon opnieuw rekenen op Van der Vaart en Vincent Kompany. Vooral de Nederlander werd hard gemist de laatste weken en hij liet meteen zien waarom. Van der Vaart schilderde een bal mooi op het hoofd van Ljuboja, maar zijn kopbal strandde op de paal. Die misser kwam Hamburg duur te staan, want enkele minuten later stond het 1-0 na een misverstand tussen doelman en verdediger. Voronin kon profiteren en zorgde meteen voor de 1-0 ruststand.

In de tweede helft ging Hamburg op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook twintig minuten voor tijd. Invaller Guerrero bracht de bezoekers op gelijke hoogte. En nog was de feestvreugde niet gedaan want vijf minuten voor tijd zorgde diezelfde Guerrero voor de 1-2. Het tweede doelpunt van de Peruaan was meteen goed voor de drie punten. [AN]